ΓΔ: 897.45 1.03% Τζίρος: 45.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ρευστοποιεί το σύνολο της συμμετοχής της στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Reggeborgh

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός λόγος αποχώρησης των Ολλανδών από την ΓΕΚ Τέρνα συνδέεται με θέματα ανταγωνισμού που δημιουργεί η μεγάλη συμμετοχή της Reggeborgh στους δυο κατασκευαστικούς ομίλους. Ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάκτωρ.

Την πλήρη αποεπένδυσή του στην εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δημοσιοποιεί, με ανακοίνωσή του, το ολλανδικό επενδυτικό fund Reggeborgh Invest, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει τις υπόλοιπες επενδύσεις του στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι η οικονομία θα ακολουθήσει θετική πορεία.

Η αναφορά για την διατήρηση των υπολοίπων επενδύσεων ερμηνεύεται ως πρόθεση ενίσχυσης της συμμετοχής και του ρόλου της στην Ελλάκτωρ.

Ταυτόχρονα μέσω της εν λόγω κίνηση η ολλανδική εταιρεία θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη, με δεδομένο ότι εισήλθε για πρώτη φορά στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2018 προχωρώντας, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή στην αγορά δικαιωμάτων ψήφου άνω του 9,3%, ενώ το 2019 απέκτησε επιπλέον 20,9% της εταιρείας. Η επένδυση στην ΓΕΚ Τέρνα πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο περί τα 5 ευρώ ανά μετοχή, ενώ χθες η μετοχή έκλεισε στα 9,29 ευρώ. 

Στην ανακοίνωση του επενδυτικού fund τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «η Reggeborgh Invest ανακοινώνει ότι μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία. Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%. Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό μέρος του μεριδίου της ολλανδικής εταιρείας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα περάσει στην κυρία Μαριάννα Λάτσηενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος της συμμετοχής θα μεταβιβαστεί στον βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός λόγος αποχώρησης των Ολλανδών από την ΓΕΚ Τέρνα συνδέεται με θέματα ανταγωνισμού που δημιουργεί η μεγάλη συμμετοχή της Reggeborgh στους δυο κατασκευαστικούς ομίλους. 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» 31,5 εκατ. δολ. στην Ελλάκτωρ από διαιτησία έργου στο Κατάρ

Υπεργολάβος δικαιώθηκε σε διεκδίκηση οφειλής 98,5 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το μετρό στην Ντόχα, όπου η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 32%. Θα υποβληθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το Ενημερωτικό για την αύξηση της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της Ελλάκτωρ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για την εξυγίανση του μεγάλου ασθενούς του ομίλου, του τομέα των κατασκευών.