ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταβίβαση «πακέτου» 7,86 εκατ. μετοχών σε τιμή 11,20 ευρώ

Η συνολική αξία της συναλλαγής έφθασε στα 88 εκατ. ευρώ και έγινε με premium 18% σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Νέα μεταβίβαση μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποιήθηκε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το «πακέτο» να φθάνει στα 7,8 εκατ. μετοχές, με την τιμή μεταβίβασης να είναι στα 11,20 ευρώ και τη συνολική αξία να φθάνει στα 88 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή έγινε με premium 18% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της εταιρείας στα 9,5 ευρώ, ενώ λίγο πριν τις 11.00 πμ ο τίτλος ενισχύεται 1,68% στα 9,67 ευρώ.

Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο μετοχών της εταιρείας που περνά σε διάστημα δύο ημερών, καθώς χθες πέρασε ένα ακόμη πακέτο 3,2 εκατ. μετοχών, με τιμή μεταβίβασης τα 10 ευρώ, που αντιστοιχούσε στο 3,09% των μετοχών της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. 

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το σημερινό πακέτο πιθανότατα συνδέεται με τη συμφωνία για μεταβίβαση μετοχών απο την ολλανδική Reggeborgh σε εταιρεία διαχείρισης περιουσίας της Μαριάννας Λάτση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεταβίβαση πακέτου 3,2 εκατ. μετοχών σε τιμή 10 ευρώ

Δεν είναι σαφές αν η συναλλαγή για το 3,09% των μετοχών σχετίζεται με τη μείωση συμμετοχής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.
GEK TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι ομολογιούχοι ενέκριναν την αλλαγή όρων των δανείων

Η επαναληπτική Συνέλευση παρείχε τη συναίνεση των ομολογιούχων για την χρήση των καθαρών εσόδων από την εκποίηση ενός Εξαιρούμενου Περιουσιακού Στοιχείου σύμφωνα με τις χρήσεις που προβλέπονται.