ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ήπια καθοδική κίνηση στο ΧΑ μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο

Πιέζονται από ρευστοποιήσεις κερδών οι τραπεζικές μετοχές, που είχαν πρωτοστατήσει χθες στην ανοδική κίνηση. Θετικά «σήματα» στην αγορά από την έκδοση 30ετών ομολόγων του Δημοσίου.

Σε ελαφρά καθοδική καθοδική πορεία κινείται το Χρηματιστήριο στην έναρξη των σημερινών συναλλαγών, με τον Γενικό Δείκτη να «παίζει» ανάμεσα στις 855 και τις 859 μονάδες και να διαμορφώνεται λίγο πριν τις 12:00 στο επίπεδο των 856 μονάδων με πτώση σχεδόν κατά 0, 50%.

Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο, που ήταν αποτέλεσμα της ισχυρής ανοδικής πορείας των τραπεζικών μετοχών, με πρώτη τη μετοχή της Πειραιώς που έκλεισε 26% υψηλότερα, σήμερα οι τραπεζικές μετοχές πιέζονται από ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών. Ο κλαδικός δείκτης έχανε (πριν τις 12:00) 1,40%, καθώς η μετοχή της Πειραιώς πιεζόταν περίπου 3% χαμηλότερα, η Alpha έχανε 1%, όπως και η μετοχή της Eθνικής, ενώ κατά 1,5% υποχωρούσε η μετοχή της Eurobank.

Εκτός από την Πειραιώς και την Alpha που έχουν σήμερα τα πρωτεία στις συναλλαγές, αρκετά έντονη κινητικότητα παρατηρείται στη μετοχή της Jumbo η οποία υποχωρεί κατά 1,30% και στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ξαναβρίσκει το βηματισμό της και κερδίζει 1,20%, μετά τη χθεσινή πτώση, που ήταν αποτέλεσμα των ανακοινώσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη μονοπωλιακή έρευνα κατά της επιχείρησης.

Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σήμερα σε αρκετά υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας τα 18 εκατ. ευρώ. Η αγορά είναι επηρεασμένη και από τη γενικά πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία συνδέεται με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ενόψει των αποψινών ανακοινώσεων από τη Fed για τη νομισματική πολιτική. Στη διαμόρφωση γενικά θετικού κλίματος στο χρηματιστήριο συντελεί σήμερα η έξοδος του δημοσίου στην αγορά ομολόγων, με τίτλους 30ετους διάρκειας, ύστερα από πολλά χρόνια και με την απόδοση να αναμένεται να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του 2%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.