ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Αργία σε ΧΑ και ευρωπαϊκές αγορές, κανονικά λειτουργεί η Wall Street

Ανοδική πορεία ακολουθούν τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τους επενδυτές να εξετάζουν τις λεπτομέρειες του «πακέτου» Μπάιντεν ύψους δύο τρισ. δολαρίων.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω αργίας για τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών. Όλες οι αγορές, με εξαίρεση αυτή του Λονδίνου, θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο 6 Απριλίου. 

Αντίθετα κανονικά λειτουργεί η Wall Street, με τα futures να εμφανίζουν ανοδική κίνηση, καθώς ο Dow Jones ενισχύεται 0,56%, ο S&P 500 εμφανίζει κέρδη 0,36%, ενώ οριακά υψηλότερα κατά 0,06% κινείται ο Nasdaq. 

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής θα βρεθεί το πακέτο Μπαίντενμέσω του οποίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει επενδύσεις δύο τρισ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, με δεδηλωμένο σκοπό τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της πρόκλησης στον ανταγωνισμό που θέτει η Κίνα μέσω του προγράμματός του "Build Back Better" .

Η πρόταση περιλαμβάνει επενδύσεις εκατοντάδων δισ. σε παραδοσιακά έργα υποδομής,  ενώ υπάρχουν και επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα και στην υποδομή τους -επιχορηγήσεις και κίνητρα για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ώστε να δημιουργήσουν ένα δίκτυο 500.000 σταθμών φόρτισης έως το 2030.

Επίσης το σχέδιο προβλέπει να δοθούν 620 δισ. δολάρια στις μεταφορές, επιτρέποντας τον εκσυγχρονισμό τουλάχιστον 32.000 χλμ δρόμων και αυτοκινητοδρόμων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μπάιντεν φιλοδοξεί να καταστήσει τον φάκελο αυτόν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της θητείας του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Διάλυση» στις ΗΠΑ με πτώση άνω του 6%, κραχ με -11,5% στη Λ. Αθηνών - Σε bear market η Ευρώπη

Ασταμάτητες ρευστοποιήσεις μετοχών σε όλο το φάσμα των αγορών, με στροφή στα ομόλογα, καθώς αμερικανικό και γερμανικό 10ετές βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Νέα παρέμβαση ρευστότητας από Fed.