ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Στα 20 ευρώ ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos η Citi

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα η μετοχή μπορεί να φθάσει έως και τα 28 ευρώ, εάν συνυπολογιστεί το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών στην ελληνική αγορά αλλά και η δυνατότητα διπλασιασμού των EBITDA.

Σε.. γενναία αναβάθμιση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της Mytilineos στα 20 ευρώ από 13,50 ευρών και προοπτική να φθάσει ακόμη και στα 28 ευρώ, με βάσει το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών που διατηρεί ο όμιλος στην ελληνική αγορά, προχωρά η Citi, διατηρώντας, φυσικά, τη σύσταση «αγορά» («buy»). 

Στην έκθεση της η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι η Mytilineos έχει ξεκινήσει μία φιλόδοξη «στροφή» στο επιχειρηματικό της μοντέλο, ενισχύοντας τη θέση της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μάλιστα σε μία στιγμή που μπορεί να εκμεταλλευθεί την ανάλογη στροφή που κάνει και η ελληνική οικονομία. 

Αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει τον όμιλο σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, καθώς ήδη το cluster του αλουμινίου λειτουργεί με χαμηλό κόστος. Μάλιστα προσθέτει ότι η δυνατότητα διπλασιασμού των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και η εμφάνιση επιπλέον δυνατοτήτων για τον όμιλο έχει υποτιμηθεί από την αγορά, καθώς βάσει της «μέτρησης» της Citi ο παραπάνω συνδυασμός θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή έως και τα 28 ευρώ. 

Ο χρηματοοικονομικός όμιλος εκτιμά ότι –σύμφωνα με το βασικό του σενάριο – τα EBITDA θα διπλασιαστούν μέχρι το 2023 (από το 2020), ενώ η δυνατότητες ανάπτυξης της Mytilineos είναι τέτοιες που μπορούν να προσθέσουν επιπλέον 200 έως 250 εκατ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. 

Τα EBITDA μπορούν να φθάσουν στα 0,9 δισ. ευρώ έως το 2025 από 315 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020. Μάλιστα η μετοχή του ελληνικού ομίλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ασπίδα προστασίας (hedge) για τους επενδυτές.

Όσον αφορά την ενέργεια, η Citi αναφέρει πως οι ΑΠΕ θα φτάσουν το 50% του χαρτοφυλακίου της Mytilineos, με την εταιρεία να έχει θέσει ως στόχο την εγκατάσταση 1,5 GW φωτοβολταϊκών τα οποία με τη σειρά τους θα οδηγήσουν το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ στα 2 GW μέχρι το 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.
Evaggelos Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης «βλέπουν» οι αναλυτές για τη Mytilineos

Η συνέργειες της εταιρείας αποτελούν ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην ενέργεια. Δυναμικό outlook για το αλουμίνιο.