ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Για απογείωση της κερδοφορίας του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Mytilineos κάνει λόγο η Citigroup, σε έκθεσή της για την ελληνική εταιρεία, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» («buy») και τιμή – στόχο τα 22 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης. 

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικό όμιλος η σειρά παραγγελιών της ελληνικής εταιρείας και οι αντίστοιχες δυνατότητες κερδών από της ΑΠΕ δεν έχει αποτιμηθεί με τον ορθό τρόπο από τους επενδυτές. 

Αυτή τη στιγμή η Mytilineos διαθέτει προς ολοκλήρωση ΑΠΕ 6GW, κυρίως εκτός της Ελλάδας, τα οποία είναι πιθανό να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε χρόνια. Η επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων θα πρέπει να βοηθήσει την επιχείρηση να αποκτήσει επιτύχει κερδοφορία στον συγκεκριμένο τομέα άνω των 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, από 22 εκατ. ευρώ που ήταν τα ΕBITDA το 2021. 

Στην έκθεση υπογραμμίζεται η εκτίμηση ότι η δυνητική άνοδος των κερδών στις ΑΠΕ αξίζει τουλάχιστον €3,5/μετοχή και επί του παρόντος αποτυπώνεται στην αποτίμησή της Citi στο αισιόδοξο σενάριο για την ελληνική εταιρεία. 

Παράλληλα εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για φέτος θα φθάσουν στα 570 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται τα επόμενα έτη, για να φθάσει στα 725 εκατ. το 2023 και στα 790 εκατ. το 2024. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή – στόχος που αναφέρεται είναι στο βασικό σενάριο της Citi για τη Mytilineos. Στο δυσμενές σενάριο η τιμή – στόχος φθάνει στα 12,5 ευρώ, ενώ στο αισιόδοξο σενάριο στα 33 ευρώ ανά μετοχή. 

Σημειώνεται ότι ο τομέα ΑΠΕ θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος πυλώνας άντλησης κερδών για τη Mytlineos με προοπτική να φθάσει στο 20% των συνολικών ΕBITDA της εταιρείας. Τα έσοδα από ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση έχουν αυξηθεί στα 125 εκατ. το 2022 από κάτω από 50 εκατ. που ήταν το 2021.

Οι εκτιμήσεις της Citi για τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης «βλέπουν» οι αναλυτές για τη Mytilineos

Η συνέργειες της εταιρείας αποτελούν ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην ενέργεια. Δυναμικό outlook για το αλουμίνιο.