ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Υπερδιπλασιασμό κερδών της Mytilineos «βλέπει» για το 2022 η Citigroup

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή, με την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, ενώ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν φέτος στα 297 εκατ.

Κάτι παραπάνω από θετική πορεία αναμένει για τη Mytilineos η Citi για το  τρέχον έτος, μετά και την ολοκλήρωση roadshow της ελληνικής εταιρείας στο Λονδίνο, όπου υπήρξε ενημέρωση διεθνών επενδυτών. 

Όπως αναφέρεται στο report της αμερικανικής τράπεζας, η Mytilineos διαθέτει μια σειρά έργων τα οποία θα τροφοδοτήσουν την οργανική της ανάπτυξη κατά τα επόμενα έτη, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας. Σημειώνεται ότι η Citi έχει σύσταση «αγορά» («buy») για τη μετοχή και τιμή – στόχο τα 22 ευρώ, δηλαδή με περιθώριο ανόδου άνω του 32%, βάσει της σημερινής τιμής διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στα 16,580 ευρώ. 

Ακόμη τονίζεται ότι η «πράσινη» ανάπτυξη, μέσω της παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου και της γρήγορης ωρίμανσης έργων ΑΠΕ εντός και εκτός Ελλάδος, καθιερώνει τη Mytilineos ως ένα παίκτη με ισχυρές επιδόσεις στο ESG

Το ελληνικό χαρτοφυλάκιο των 1,5GW φωτοβολταϊκών, που βρίσκεται υπό κατασκευή, σε συνδυασμό με τα σχεδόν 0,3GW αιολικών, θα οδηγήσουν τόσο τη Μεταλλουργία όσο και το τμήμα Ενέργειας της εταιρείας στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιο των 5GW έργων ΑΠΕ στο εξωτερικό αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την εταιρεία.

Η Mytilineos, λόγω της θέσης της και του μεγέθους της, έχει αναπτύξει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου με σημαντική διαφοροποίηση στην προμήθειά του ούτως ώστε να είναι προετοιμασμένη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση. Για παράδειγμα η εταιρεία σήμερα έχει πετύχει να λειτουργεί με σημαντικά μειωμένο ρωσικό αέριο στο μείγμα της, αντικαθιστώντας το σχεδόν εξολοκλήρου με πιο φτηνό LNG.

Ως εκ τούτου ο αναλυτής της Citi αναφέρει ότι αισθάνεται άνετα με την πρόβλεψη του, που αποτελεί και την υψηλότερη του consensus, για υπερδιπλασιασμό των κερδών της εταιρείας το 2022 (EBITDA: 550 εκατ., καθαρά κέρδη: 297 εκατ., κέρδη ανά μετοχή 2,2 ευρώ/μετοχή, 4.5% μερισματική απόδοση), ενώ θεωρεί πως η Mytilineos έχει όλους εκείνους τους σημαντικοί καταλύτες που θα συνεισφέρουν στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας πέραν από το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.
ΑΓΟΡΕΣ

Citi για Mytilineos: Απογείωση των κερδών, αύξηση 60% το πρώτο τρίμηνο

Η Citi προαναγγέλλει αναβάθμιση τιμής στόχου, καθώς αναμένει αποτελέσματα τριμήνου πάνω από το consensus της αγοράς. Εκτιμά ότι η κερδοφορία όχι μόνο δεν επηρεάζεται, αλλά ευνοείται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου.
Evaggelos Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης «βλέπουν» οι αναλυτές για τη Mytilineos

Η συνέργειες της εταιρείας αποτελούν ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην ενέργεια. Δυναμικό outlook για το αλουμίνιο.