ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 2 ευρώ η τιμή - στόχος για την Τρ. Πειραιώς από JPMorgan

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος δίνει «ουδέτερη» (neutral») σύσταση για τη μετοχή και τονίζει ότι οι στόχοι της ελληνικής τράπεζας, αν και φιλόδοξοι, μπορούν να επιτευχθούν.

Ουδέτερη (neutral) σύσταση και τιμή – στόχο τα 2 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου 37% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, προσφέρει για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η JPMorgan Cazenove, σε νέο της report για την ελληνική τράπεζα. 

Σύμφωνα με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο η επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, στοχεύει την υποχώρηση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΝPEs) σε μονοψήφιο ποσοστό έως και το τέλος του 2022 (από 46% που βρίσκεται αυτή τη στιγμή) αλλά και να ενισχύσει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων. 

Οι στόχοι της ελληνικής τράπεζας, αν και χαρακτηρίζονται αρκετά φιλόδοξοι, παράλληλα θεωρείται ότι μπορούν να επιτευχθούν, με δεδομένη την εκτίμηση των αναλυτών της JPMorgan Cazenove ότι θα σημειωθεί και βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, όταν θα αρχίσουν να εισρέουν στη χώρα τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Το 2024 θεωρείται η χρονιά κατά την οποία θα «ομαλοποιηθούν» τα οικονομικά μεγέθη της Πειραιώς, με εκτίμηση ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα φθάσει στο 8%, ενώ η εφαρμογή του «Project Sunrise» θα οδηγήσει σε πλήρη μετασχηματισμό της ελληνικής τράπεζας. 

Η JPMorgan Cazenove σημειώνει ακόμη ότι οι κίνδυνοι για το πρόγραμμα εκκαθάρισης του ισολογισμού από τα «κόκκινα δάνεια» είναι περιορισμένοι, με τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 να φθάνει στο 9,8% το 2023, όντας χαμηλότερος από τον αντίστοιχο των ανταγωνιστών της Πειραιώς αλλά υψηλότερος από τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών αρχών, ενώ θα ενισχυθεί στο 11% το 2024.  Επίσης εκτιμάται ότι θα υπάρξει σε νέα ομολογιακή έκδοση (atI1) ύψους 500 εκατ. ευρώ πριν από το 2023, ενισχύοντας κατά 1,5% τα κεφάλαια Tier 1.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Η πρεμιέρα της Πειραιώς στο ΧΑ: Η «βουτιά», τα 135 εκατ. και η συνέχεια

Πώς «σκούπισαν» 17 εκατ. μετοχές από το limit down μέσα σε 20 λεπτά. Οι χιλιάδες εντολές αγοράς - καρμπόν 757 τεμαχίων πιθανότατα από private bank για λογαριασμό πελατών της. Τι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Φυγή προς τα εμπρός με δέκα βήματα, αλλάζει σελίδα η τράπεζα

Στο μισό έπεσαν τα «κόκκινα» δάνεια, ορατός ο στόχος για μονοψήφιο δείκτη. Ενισχύθηκε η κεφαλαιακή βάση και η κερδοφορία, ρεκόρ χορήγησης δανείων το β' τρίμηνο. Στο 80% το ποσοστό υλοποίησης του σχεδίου "Sunrise".