ΓΔ: 902.04 0.71% Τζίρος: 31.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:51:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Χρηματιστήριο: Πέρασαν δύο «πακέτα» για το 6,14% της Ελλάκτωρ

Τα δύο πακέτα αφορούν περισσότερες από 2,9 εκατ. μετοχές οι οποίες πωλήθηκαν σε τιμή 1,70 ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να φθάνει στο επίπεδο των 22,376 εκατ.

Δύο πακέτα μετοχών της εταιρείας Ελλάκτωρ «άλλαξαν χέρια» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία συνολικά αντιστοιχούν στο 6,14% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 

Τα δύο πακέτα ήταν για 2.881,880 και 10.2733,318 μετοχές του ομίλου και «πέρασαν» με τιμή στα 1,70 ευρώ, δηλαδή αρκετά υψηλότερα από το επίπεδο των 1,520 ευρώ που διαπραγματεύεται η μετοχή στις 13:49, εμφανίζοντας κέρδη 3,08%. Το συνολικό ύψος της συναλλαγής έφθασε στο επίπεδο των 22,376 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία πραγματοποίησης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ενώ κατά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου στις αρχές Ιουνίου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Θ. Μπουλούτας τόνισε ότι τέσσερις είναι οι άμεσοι στόχοι της νέας διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο κ. Μπουλούτας είπε πως προτεραιότητες της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, μέσα στον Ιούλιο, η λειτουργική αναδιάρθρωση του ομίλου, η ελαχιστοποίηση των ζημιών του κλάδου κατασκευής στην τρέχουσα χρήση και η μείωση κατά 1% του κόστους κεφαλαίου μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. 

Ο κ. Μπουλούτας θεωρεί πως με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις εξυγίανσης του ισολογισμού, αλλά και η επανεκκίνηση των κατασκευών (100 εκατ. ευρώ θα καλύψουν αντίστοιχη αύξηση κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ) και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα μπορεί πλέον να διεκδικεί νέα έργα και να προχωρά τις επενδύσεις που σχεδιάζει. «Κλείσαμε το κεφαλαίο των ζημιών, δεν περιμένουμε δυσάρεστες εκπλήξεις» από τον κλάδο κατασκευών, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα «βουτιάς» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρά τη στήριξη από τον Αν. Καλλιτσάντση

Απώλειες της τάξεως του 11% κατέγραφε λίγο πριν τις 12:00 η μετοχή του κατασκευαστικού ομίλου, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος αγόρασε χθες 100.000 μετοχές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

«Απόρθητες» και σήμερα οι 900 μον., γύρισαν στο «μείον» οι τράπεζες

Εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να βρει τα «καύσιμα» που χρειαζόταν για να σπάσει το φράγμα των 900 μονάδων. Έχασαν όλα τα κέρδη την τελευταία ώρα οι τράπεζες.