ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2019 θα φτάσουν οι τιμές πετρελαίου

Σύμφωνα με έρευνα οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τη στροφή από το φυσικό αέριο στα παράγωγα πετρελαίου.

Οι τιμές πετρελαίου θα διατηρηθούν κοντά στα 80 δολάρια ενώ η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, καθώς οι περιορισμένες προμήθειες και οι υψηλότεροι λογαριασμοί αερίου ενθαρρύνουν τη στροφή στο αργό για παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, με τη συμμετοχή 41 αναλυτών και οικονομολόγων, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αναμένεται κατά μέσο όρο να διαμορφωθεί στα 70,89 δολάρια το βαρέλι το 2021, η υψηλότερη πρόβλεψη για το έτος από τον Απρίλιο του 2019. Η τιμή είναι χαμηλότερη από το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι που ορισμένοι παραγωγοί και παράγοντες της αγοράς προέβλεπαν, ενώ από τις αρχές του έτους η τιμή έχει κατά μέσο όρο διαμορφωθεί στα 69,52 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 80,92 δολάρια το βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς και στα 78,74 δολάρια το επόμενο τρίμηνο. «Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές πετρελαίου θα συνεχίσουν να σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τη στροφή από το φυσικό αέριο στα παράγωγα πετρελαίου», σχολίασε ο Μάθιου Σέργουντ, οικονομολόγος στο Economist Intelligence Unit. Ωστόσο αυτό μπορεί να αμβλυνθεί από τα μέσα του 2022 καθώς οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με την άντληση περισσότερου πετρελαίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα προέβλεψαν ότι το αμερικανικό αργό θα διαμορφωθεί στα 68,62 δολάρια το βαρέλι, η υψηλότερη πρόβλεψη για το 2021 από τον Μάρτιο του 2017. Προβλέπεται επίσης ότι κατά μέσο όρο θα φθάσει τα 78,06 δολάρια το τρέχον τρίμηνο και τα 75,68 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Η αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να επιβραδύνουν τη ζήτηση πετρελαίου

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας «χαμήλωσε» την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος και το 2022 κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα αναφέροντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να ανακοπεί η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου που είναι σε εξέλιξη.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβαίνει το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Σαουδική Αραβία και Ρωσία πλησιάζουν σε συμφωνία για να τερματιστεί ο πόλεμος τιμών ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος που θα συνεργαστεί με τους πετρελαϊκούς ομίλους για την σταθεροποίηση της αγοράς. Άλμα τιμών πραγματοποιεί το brent και το αμερικανικό αργό.