ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο λόγω και ρευστοποίησης κερδών

Πτώση που ξεπερνά το 2,5% για τον τίτλο της ΔΕΗ, μετά από το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ σε αρνητική πορεία κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Ήπια κέρδη για Coca-Cola HBC και ΟΠΑΠ.

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινείται η αγορά, εξαιτίας τόσο των ανησυχιών που δημιουργεί η έξαρση των νέων κρουσμάτων, όσο και κατοχύρωσης κερδών σε αρκετές μετοχές που είχαν πολύ καλή πορεία το τελευταίο διάστημα. Ο Γενικός Δείκτης κινείται κοντά στο επίπεδο των 915 μονάδων, ενώ πτωτικά αν και σε πιο περιορισμένη κλίμακα από το ΧΑ κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,13%. 

Στις 13:38 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,56% στις 915,39 μονάδες το οποίο είναι και χαμηλό ημέρας, με το υψηλό να βρίσκεται στις 920,20 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 24,01 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,55% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,41%, ενώ επικρατούν οι πτωτικές μετοχές που φθάνουν στις 58 έναντι 37 ανοδικών. 

Ελαφρά διεύρυνση των απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,87%, με τη Eurobank να έχει απώλειες 1%, την Alpha Bank να υποχωρεί 0,81%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,82%, ενώ 0,96% χαμηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς

Πρωταγωνίστρια, εκ νέου, η μετοχή της ΔΕΗ, αλλά με αντίστροφο τρόπο σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες φθάνουν στο -2,94% και τα 10,58 ευρώ. Η πορεία της μετοχής θεωρείται φυσιολογική με δεδομένο το πόσο έχει τρέξει το προηγούμενο διάστημα, προσφέροντας και ώθηση στην αγορά και εν αναμονή της εισόδου των νέων μετοχών που προήλθαν από την ΑΜΚ. 

Σε αρνητική πορεία κινούνται οι περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με Titan, Sarantis, Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να υποχωρούν άνω του 1%. Πτώση 0,69% για τον δεικτοβαρή τίτλο του ΟΤΕ. Στον αντίποδα κέρδη 0,84% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ, ενώ στο +0,55% κινείται η μετοχή της Coca-Cola HBC

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,07%) και των Τροφίμων (+1,15%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,34%) και του Πετρελαίου (-0,91%).

Τοn μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η MIG με 903.373 και 551.564 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 2,993 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,345 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ +8,27% και Attica Bank +5,47%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -19,38% και Ακρίτας -9,09%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.