ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε πτωτική τροχιά το ΧΑ με σημαντικές πιέσεις για αρκετά blue chips

Πτώση άνω του 3% για τον τίτλο της ΔΕΗ, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ αρνητική πορεία ακολουθούν και οι τραπεζικές μετοχές. Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για Viohalco, ενώ στο +0,99% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.

Διατηρούνται οι πτωτικές τάσεις στην εγχώρια αγορά, με σημαντικές πιέσεις για μετοχές όπως αυτή της ΔΕΗ που είναι «αντικείμενο» ρευστοποιήσεων. Αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά έχει και η επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας, ενώ ο Γενικός Δείκτης διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 915 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ήπια πτωτικά κινούνται οι διεθνείς αγορές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,14%. 

Στις 16:04 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,57% στις 915,26, ενώ το χαμηλό ημέρας διαμορφώθηκε στις 913,11 μονάδες (-0,80%), με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 42,20 εκατ. ευρώ και τις πτωτικές μετοχές να υπερισχύουν καθώς έφθασαν στις 64 έναντι 35 ανοδικών. Πτώση 0,58% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία και να ενισχύεται 0,75%. 

Νέα διεύρυνση απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,93%, με τη Eurobank να έχει απώλειες 0,50%, την Alpha Bank να υποχωρεί 1,21%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,71%, ενώ 1,58% χαμηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρής ανόδου η μετοχή της ΔΕΗ αποτελεί σήμερα την αρνητική πρωταγωνίστρια, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς αποδυναμώνεται 3,3%, έχοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών που ξεπερνά τα 8,8 εκατ. ευρώ. 

Σε αρνητική πορεία κινούνται οι περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ να υποχωρούν άνω του 1%. Αντίθετα ισχυρή άνοδο εμφανίζει η μετοχή της Viohalco στο +2%, με τον ΟΠΑΝ να ενισχύεται 0,99%

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η MIG με 2.174.938 και 915.437 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 8,876 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 4,139 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,31%) και των Πρώτων Υλών (+1,61%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,91%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,38%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ+7,52% και Ικτίνος +4,85%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -19,38% και Ακρίτας -9,09%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.