ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Η Κομισιόν δεν κατόρθωσε να οδηγήσει υψηλότερα το Χρημαστιτήριο

Στο «κόκκινο» οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 3,8%, ενώ «στήριγμα» αποτελεί ο τίτλος της Coca-Cola HBC καθώς ενισχύεται 1%.

Η εντυπωσιακή αναβάθμιση της εκτίμησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν δεν κατόρθωσε να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει πέριξ των 913 μονάδων, με τη μετοχή της ΔΕΗ να δέχεται αρκετά μεγάλες πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων, ενώ ελάχιστοι είναι οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης που κινούνται με θετικό πρόσημο. 

Στις 14:13 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πτώση 0,45% στις 913,90 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 916,59 μονάδες και χαμηλό τις 911,90 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά ήπια φθάνοντας στα 27,10 εκατ. ευρώ, με απόλυτη επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 63 έναντι 30 ανοδικών. Απώλειες 0,53% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης με κέρδη μόλις 0,01%. 

Παραμένουν οι πιέσεις για τον τραπεζικό δείκτη με απώλειες 0,89%, καθώς η μετοχή της Eurobank δέχεται τις πιο μεγάλες πιέσεις με πτώση 1,30%, ακολουθούμενη από αυτήν της Εθνικής Τράπεζας που αποδυναμώνεται 1,11%. Στο -0,64% η Alpha Bank και αμετάβλητη διατηρείται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τις υψηλότερες απώλειες συνεχίζει να εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ στο -3,83% με τζίρο σχεδόν 6 εκατ., ενώ πτώση που ξεπερνά το 1% σημειώνουν οι μετοχές των Viohalco, Sarantis, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Πτωτική πορεία με απώλειες 0,49% για τον ΟΤΕ και 0,83% για τον ΟΠΑΠ. Αντίθετα στους κερδισμένους η μετοχή της Coca-Cola HBC, η οποία βοηθά ώστε και η πτώση του Γενικού Δείκτη να είναι ελεγχόμενη, με άνοδο 1,03%, αλλά αμελητέα αξία συναλλαγών που είναι χαμηλότερη από 68.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε μία διευρευμένη αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την ελληνική οικονομία, καθώς αναμένει ότι η ανάπτυξη θα φθάσει το 2021 στο 7,1% έναντι 4,3% που εκτιμούσε στην αντίστοιχη έκθεση του καλοκαιριού. Η εκτίμηση της Κομισιόν ξεπερνά σημαντικά και την αντίστοιχη του υπ. Οικονομικών, το οποίο αναμένει για φέτος ανάπτυξη 6,1%. 

Οι επενδυτές, πάντως, ως φαίνεται προτιμούν να περιμένουν τη σημερινή ανακοίνωση για τις αλλαγές στον δείκτη MSCI, με τις εκτιμήσεις να υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει εισαγωγή σε αυτόν για τη μετοχή της ΕΤΕ, ενώ αναμένεται μία ακόμη αναδιάρθρωση του δείκτη, έκτακτη αυτή τη φορά και όχι προγραμματισμένη όπως η σημερινή, στις 17 Νοεμβρίου με ένταξη της ΔΕΗ. Η ένταξη, όμως, λόγω της αύξησης της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας μπορεί να γίνει αφού πρώτα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.