ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

«Μαζεύει» τις απώλειές του το Χρηματιστήριο, μεγάλη πίεση για ΔΕΗ

Πτώση άνω του 4% και με υψηλή αξία συναλλαγών για τον τίτλο της ΔΕΗ. Θετική στροφή για τον ΟΤΕ με κέρδη 0,7%, ενώ στο +0,8% κινείται η Coca-Cola HBC, βοηθώντας την αγορά να περιορίσει τις απώλειές της.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά κινείται η αγορά, αν και περιορίζει ελαφρώς τις απώλειές της, με τη ΔΕΗ να αποτελεί αρνητικό πρωταγωνιστή, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότεροι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει στο επίπεδο των 914 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,19%. 

Στις 15:42 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πτώση 0,36% στις 914,80 μονάδες, ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 911,90 μονάδες (-0,67%), ενώ η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά ήπια φθάνοντας στα 45,20 εκατ. ευρώ, με απόλυτη επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 68 έναντι 36 ανοδικών. Απώλειες 0,36% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ σε αρνητική πορεία «γύρισε» ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης με με απώλειες 0,06%.  

Παραμένουν οι πιέσεις για τον τραπεζικό δείκτη με απώλειες 0,59%, καθώς η μετοχή της Eurobank δέχεται τις πιο μεγάλες πιέσεις με πτώση 1,18%, ακολουθούμενη από αυτήν της Εθνικής Τράπεζας που αποδυναμώνεται 0,97%. Στο -0,09% η Alpha Bank και ενώ θετικό γύρισμα σημειώνεται στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με κέρδη 0,49%. 

Εκ νέου αρνητικός πρωταγωνιστής παραμένει η μετοχή της ΔΕΗ με απώλειες 4,11%, ενώ εμφανίζει τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών που ξεπερνά τα 7,77 εκατ. ευρώ. Απώλειες άνω του 1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Sarantis, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και Τέρνα ΕνεργειακήΘετικό γύρισμα για τον τίτλο του ΟΤΕ, γεγονός που δικαιολογεί και το «μάζεμα» των απωλειών για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος ενισχύεται 0,72%, ενώ κέρδη 0,80% εμφανίζει και ο τίτλος της Coca-Cola HBC

Θετικά ήταν τα μηνύματα που έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οικονομία, καθώς, πλέον αναμένει ότι η ανάπτυξη θα φθάσει το 2021 στο 7,1% έναντι 4,3% που εκτιμούσε στην αντίστοιχη έκθεση του καλοκαιριού. Η εκτίμηση της Κομισιόν ξεπερνά σημαντικά και την αντίστοιχη του υπ. Οικονομικών, το οποίο αναμένει για φέτος ανάπτυξη 6,1%. 

Οι επενδυτές, πάντως, ως φαίνεται προτιμούν να περιμένουν τη σημερινή ανακοίνωση για τις αλλαγές στον δείκτη MSCI, με τις εκτιμήσεις να υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει εισαγωγή σε αυτόν για τη μετοχή της ΕΤΕ, ενώ αναμένεται μία ακόμη αναδιάρθρωση του δείκτη, έκτακτη αυτή τη φορά και όχι προγραμματισμένη όπως η σημερινή, στις 17 Νοεμβρίου με ένταξη της ΔΕΗ. Η ένταξη, όμως, λόγω της αύξησης της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας μπορεί να γίνει αφού πρώτα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,17%) και του Εμπορίου (+0,29%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,43%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,38%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νάκας +27,27% και Δούρος +19,39%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -14,11% και Ακρίτας -11,36%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκόνταψε» στις 870 μονάδες ο Δείκτης, «βάρυνε» την αγορά ο ΟΤΕ

Διαθέσεις για ανοδική αντίδραση έδειξε η αγορά με τη βοήθεια και του βελτιωμένου διεθνούς κλίματος. Κέρδισαν έδαφος οι τραπεζικές μετοχές, δέχτηκε πίεση ο ΟΤΕ. Ισχυρό σημείο αντίστασης αποδείχτηκαν οι 870 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.