ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνευρη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, ξεχωρίζουν ΔΕΗ - Τέρνα Ενεργειακή

Ξεπερνούν το 1% τα κέρδη για ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή. Ελεγχόμενες πιέσεις για τον ΟΤΕ που διαπραγματεύεται χωρίς το έκτακτο μέρισμα, ενώ πτώση εμφανίζει και η Coca-Cola HBC. Χαμηλότερα ο τραπεζικός δείκτης.

Διατηρείται η ήπια πτωτική κίνηση για την αγορά σε μία συνεδρίαση περιορισμένων διακυμάνσεων, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει άνω των 911 μονάδων, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ σε καλύτερη πορεία κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,24%. 

Στις 15:37 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πτώση 0,23% στις 911,84 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά εμφάνισε υψηλότερη τιμή στις 914,48 μονάδες (+0,06%) και κατώτερη τιμή στις 909,38 μονάδες (-0,44%). Στα 37,70 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επιικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 61 έναντι 49 που κινούνται ανοδικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,16%.

Πτώση 0,33% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας που υποχωρεί 0,61%, ακολουθούμενος από την Alpha Bank με απώλειες 0,59% και την Τράπεζα Πειραιώς που κινείται 0,35% χαμηλότερα. Αντίθετα κέρδη έστω και οριακά κατά 0,10% σημειώνει η Eurobank

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, για μία ακόμη συνεδρίαση, τα ηνία έχει αναλάβει ο ενεργειακός κλάδος, καθώς η ΔΕΗ ενισχύεται 1,27%, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή εμφανίζει κέρδη 1,08%. Αντίθετα πτωτικά, κατά 0,63% κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ ο οποίος, όμως, διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα, ενώ απώλειες 0,96% εμφανίζει η μετοχή της Coca-Cola HBC

Στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά μοιάζει να βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης δυνάμεων, ενώ οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί, με δεδομένο ότι τα στοιχεία για την πανδημία δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πρόσθετα μέτρα περιορισμού τα οποία αν και θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους θα έχουν επιπτώσεις και στην οικονομία. 

Θετικές είναι, πάντως, για μία ακόμη φορά οι ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας, με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα σε σημερινές δηλώσεις του να τονίζει ότι η ανάπτυξη για το 2021 θα κυμανθεί πέριξ του 7%, ενώ παράλληλα ανοδικά κινήθηκαν για το 10μηνο τα έσοδα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχέια που δημοσιοποιήθηκαν. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,90%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,65%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,91%) και του Πετρελαίου (-0,85%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η MIG και η ΔΕΗ με 1.921.927 και 1.269.191 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 13,059 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 4,761 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος +19,83% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου +18,18%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -16,67% και ΑΝΕΚ -8,13%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.