ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και Coca-Cola HBC ωθούν υψηλότερα το ΧΑ, πιέσεις για ΔΕΗ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1,8% για τον τραπεζικό δείκτη, με πρωταγωνιστή την ΕΤΕ στο +3,6%, ενώ άνοδο 2,3% σημειώνει ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Πτώση άνω του 1% για ΔΕΗ με έκρηξη τζίρου στα 18 εκατ.

Η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών αλλά και του δεικτοβαρή τίτλου της Coca-Cola HBC δίνει νέα ώθηση στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 916 μονάδων και να ακολουθεί πορεία καλύτερη των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,09%. 

Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,62% στις 916,24 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι αρκετά αυξημένη και να φθάνει στα 29,08 εκατ. ευρώ, ενώ σχεδόν απόλυτη είναι η επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 52 έναντι 21 που κινούνται πτωτικά. Κέρδη 0,79% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποιήσης να εμφανίζει οριακή άνοδο 0,07%. 

Στο +1,85% ο τραπεζικός δείκτης, μετά από αρκετές συνεδριάσεις όπου είχαν καταγραφεί πιέσεις, με την Εθνική Τράπεζα να πρωταγωνιστεί καθώς έχει κέρδη 3,65%, τη Eurobank να ενισχύεται 1,65%, την Alpha Bank να έχει άνοδο 1,28%, ενώ 1,12% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στο επίκεντρο παραμένει, για μία ακόμη συνεδρίαση, η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υποχωρεί και διαπραγματεύεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα των 10 ευρώ, εμφανίζοντας πτώση 1,24% καθώς σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η μετοχή ήδη έχει ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ σε τζίρο, με την αυξημένη συναλλαγματική δραστηριότητα να οφείλεται και στο γεγονός ότι από αύριο θα ενταχθεί και στον Standard δείκτη του MSCI. 

Στους κερδισμένους που προσφέρουν, λόγω της βαρύτητάς της, η μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη 2,34% αλλά αμελητέο τζίρο που διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα από τα 10.000 ευρώ, ενώ άνοδο που ξεπερνά το 1% εμφανίζει η μετοχή των ΕΛΠΕ, με τα περισσότερα blue chips να κινούνται με θετικό πρόσημο, καθώς πέραν της ΔΕΗ ήπιες απώλειες εμφανίζουν οι τίτλοι των Jumbo και Ελλάκτωρ κατά 0,2% και 0,6% αντίστοιχα. 

Οι αναλυτές, πάντως, σπεύδουν να τονίσουν ότι η αγορά θα παραμείνει αρκετά συγκρατημένη, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας καθώς η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας με την αύξηση σε κρούσματα. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,89%) και των Ταξιδιών (+1,12%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,25%) και του Εμπορίου (-0,70%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:CPi +6,21% και Unibios +3,09% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -7,58% και Elinoil -4,49%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.