ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Εθνική Τράπεζα και ΟΤΕ «κρατούν» το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη

Ξεχωρίζει εκ νέου η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 2,7%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται και ο τίτλος του ΟΤΕ (+1,01%). Πιέσεις για τη μετοχή της ΔΕΗ με απώλειες άνω του 1%.

Με θετικό πρόσημο κινείται η αγορά, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να εμφανίζει τη μεγαλύτερη άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ αντίθετα πιέσεις, λόγω και κατοχύρωσης κερδών, δέχεται ο τίτλος της ΔΕΗ. Ο Γενικός Δείκτης διατηρείται υψηλότερα από το επίπεδο των 912 μονάδων, ενώ εμφανίζει εικόνα ανάλογη με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,15%. 

Στις 11:09 ο Γενικός Δείκτης κινείται 0,29% υψηλότερα στις 912,67 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι αρκετά ήπια και να φθάνει στα 6,45 εκατ. ευρώ, ενώ απόλυτη είναι η επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 49, έναντι 19 που κινούνται με απώλειες και 10 που διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,41% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει οριακές απώλειες 0,02%. 

Με «οδηγό» τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία ενισχύεται 2,75%, ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει κέρδη 1,07%. Σε θετική πορεία και οι υπόλοιιπες τραπεζικές μετοχές, με τη Eurobank να έχει άνοδο 0,42%, την Alpha Bank να κινείται 0,86% υψηλότερα, ενώ στο +0,55% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση που οι τραπεζικές μετοχές αποτελούν παράγοντα στήριξης της αγοράς, μετά από αρκετές πιέσεις που είχαν δεχθεί την προηγούμενη εβδομάδα και χάρη σε θετικές εκθέσεις διεθνών οίκων για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Θέλοντας και μη η ΔΕΗ συνεχίζει να αποτελεί τη μετοχή που «τραβά» τη μεγαλύτερη προσοχή, ενώ σήμερα εμφανίζει απώλειες 1,16% στα 10,20 ευρώ, καθώς υπάρχουν και αρκετοί επενδυτές που προχωρούν σε ρευστοποίηση κερδών, με δεδομένο το γεγονός ότι η τιμή του τίτλου στην ΑΜΚ ήταν στα 9 ευρώ. Στήριξη στην αγορά και τον Γενικό Δείκτη, σε πλήρη αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση, προσφέρουν οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ καθώς ενισχύοντια 1,01% και 0,39% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Coca-Cola HBC με πτώση που ξεπερνά το 1%. 

Οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με «αντικρουόμενες» ειδήσεις. Από τη μία πλευρά οι συνεχείς νέες εκθέσεις που ανεβάζουν όλο και υψηλότερα τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021 και από την άλλη η διατήρηση των ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων. Οι διαβεβαιώσεις, και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός lockdown τύπου Αυστρίας αν και αρκετά καθησυχαστικές, ως φαίνεται, δεν είναι αρκετές για να περιορίζουν τον προβληματισμό. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,18%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,08%), τι απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,54%) και των Τροφίμων (-0,09%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Έλαστρον +5,88% και Centric +4,38% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ευρωσύμβουλοι -5,08% και Medicon -3,11%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριξη από τράπεζες διατηρείται στα επίπεδα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Αντίβαρο στις πιέσεις που ασκούν ΔΕΗ και Coca Cola με απώλειες 3,29% και 1,15% αντίστοιχα, αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές που ενισχύονται περίπου 2% και ο τίτλος του ΟΤΕ που καταγράφει κέρδη άνω του 1%.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει θετικό πρόσημο ο ΓΔ παρά την πίεση σε ΔΕΗ και Coca Cola HBC

Στα επίπεδα των 890 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να παίρνει ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών. Απώλειες άνω του 3% για την μετοχή της ΔΕΗ την επομένη από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούν την ανοδική ορμή οι τράπεζες, κερδίζει έδαφος ο Γενικός Δείκτης

ΔΕΗ και Coca Cola HBC υποχωρούν κατά 2% και 1,5% αντίστοιχα επιβραδύνοντας την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη. Ενισχύονται τα κέρδη των τραπεζών με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με αιχμή τις τράπεζες επιταχύνεται η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου

Κέρδη άνω του 2% για τις τράπεζες ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη συμπλήρωση της εικόνας των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές που τοποθετούνται σε «βαριά χαρτιά».
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες και ΔΕΗ ανοίγει βηματισμό ο Γενικός Δείκτης

Υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών ο Γενικός Δείκτης που κινείται πάνω από τα επίπεδα των 880 μονάδων. Χαμηλός ο τζίρος των συναλλαγών με τους επενδυτές να περιμένουν τα αποτελέσματα ΔΕΗ, Alpha και Aegean σήμερα.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ρυθμό ανόδου το Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ

Οι τράπεζες συνεχίζουν να δίνουν το ρυθμό στην αγορά, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τη Eurobank, ενώ ακολουθεί σήμερα η Alpha Bank. Προσπάθεια υπέρβασης των 880 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη.