ΓΔ: 862.36 -0.54% Τζίρος: 20.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:29:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΤΕ συνεχίζουν να διατηρούν το ΧΑ σε θετική πορεία

Κέρδη άνω του 2% για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ, ενώ στο +1,08% κινείται η μετοχή του ΟΠΑΠ. Πιέσεις και απώλειες που ξεπερνούν το 1% για ΔΕΗ αλλά με υψηλή αξία συναλλαγών.

Με τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνικής Τράπεζας να εμφανίζουν σημαντικά κέρδη, η αγορά παραμένει σε θετική πορεία, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται υψηλότερα από το επίπεδο των 915 μονάδων και να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,17%. 

Στις 13:46 ο Γενικός Δείκτης κινείται 0,63% υψηλότερα στις 915,70 μονάδες, το οποίο είναι υψηλό ημέρας, με το χαμηλό να βρίσκεται στις 910,49 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 36,75 εκατ., χάρη και σε αρκετά πακέτα των Eurobank και ΔΕΗ. Συνεχίζουν να επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 55, έναντι 40 πτωτικών και 10 που παραμένουν αμετάβλητες. Κέρδη 0,75% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει οριακές απώλειες 0,03%. 

Μία ακόμη συνεδρίαση πολύ καλής πορείας για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,14%, με μεγαλύτερη ώθηση να δίνεται από τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας που εμφανίζει κέρδη 2,12%. Άνοδος 0,77% για τη Eurobank, με την Alpha Bank να βρίσκεται στο +1,18% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,35% υψηλότερα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι τίτλοι των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ με κέρδη 2,18% και 1,08% αντίστοιχα, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία εάν και κινείται πτωτικά, με απώλειες 1,26%, παραμένει αυτή με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών που ξεπερνά τα 7,5 εκατ., ενώ ακολουθεί ο τίτλος του ΟΤΕ με αξία συναλλαγών στα 4,3 εκατ. ευρώ. Πέραν της ΔΕΗ ήπια πτωτικά με απώλειες χαμηλότερες του 1% κινούνται οι τίτλοι των Coca-Cola HBC, Lamda Development, Viohalco, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ. 

Παρά την καλή πορεία της αγοράς όλα υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει αύριο μήνυμα του πρωθυπουργού για το θέμα και τον σχεδιασμό της κυβέρνσης για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος. Πάντως έχει γίνει ξεκάθαρο από τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση την επιβολή lockdown οποιουδήποτε τύπου, είτε για όλους, είτε για τους ανεμβολίαστους, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα έπληττε την οικονομία και μάλιστα σε μία περίοδο που η ανάκαμψη επιταχύνεται.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+2,25%) και των Ασφαλειών (+1,25%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,24%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,53%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Έλαστρον +5,49% και Αλουμύλ +4,29%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI -5,19% και Entersoft-2,22%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, παραμένει αρνητικό το διεθνές κλίμα

Θετική η εικόνα για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές αλλά και για ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να προσπαθεί να διατηρήσει τη θετική πορεία. Ράλι με κέρδη άνω του 5% για Intrakat.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Καλύφθηκε το χαμένο έδαφος στο ΧΑ με ώθηση από τις αλλαγές στον MSCI

Όλες οι εβδομαδιαίες απώλειες του Γενικού Δείκτη καλύφθηκαν με τη δυναμική αντίδραση (+2,43%) στη σημερινή συνεδρίαση. Τη σκυτάλη ανόδου από την Εθνική πήραν Eurobank και Πειραιώς. Ισχυρή άνοδος Coca Cola, Mytilineos, Jumbo.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ με «άλμα» ETE – Mytilineos μετά την ένταξη στον MSCI

Εκρηκτικά τα κέρδη για Εθνική Τράπεζα άνω του +7%, και για Mytilineos υψηλότερα του +6%, μετά την ένταξή τους στον δείκτη ΜSCI. Υπεραποδίδει έναντι των διεθνών αγορών το ΧΑ, με τον Γεν. Δείκτη να ενισχύεται κατά +2,65%.