ΓΔ: 865.43 -0.18% Τζίρος: 11.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:32:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

ΟΤΕ και τράπεζες ωθούν τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 920 μονάδων

Κέρδη άνω του 1% για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ στο +2,1% κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ με σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζουν άνοδο.

Η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν «ξυπνήσει» μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις και μετά από μπαράζ θετικών εκθέσεων, οδηγούν τον Γενικό Δείκτη άνω των 926 μονάδων, με την ελληνική αγορά να ακολουθεί πορεία πολύ καλύτερη των ευρωπαϊκών, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,07%. 

Στις 11:07 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,99% στις 926,98 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 10,98 εκατ. ευρώ και επικράτηση των ανοδικών μετοχών που διαμορφώνονται στις 37, έναντι 25 πτωτικών και 14 που διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 1,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,15%. 

Στο +1,56% ο τραπεζικός δείκτης, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση και προς το παρόν «ηγετικό» ρόλο αναλαμβάνουν  Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 1,93%, ενώ 1,81% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας και η Eurobank βρίσκεται στο +0,91%. Οι θετικές ειδήσεις για τον τραπεζικό κλάδο ξεκίνησαν με έκθεση της Moody's, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει ακόμη και αναβάθμισή του, ενώ σε χθεσινό της report η Εθνική Χρηματιστηριακή υπογράμμισε τη βελτίωση των συνθηκών για τις ελληνικές τράπεζες. 

Με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ πέραν των τραπεζών ξεχωρίζει ο τίτλος του ΟΤΕ με κέρδη 2,12%, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με άνοδο 2,7%, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι μετοχές των ΔΕΗ, Aegean, Ελλάκτωρ και Viohalco.

Η σημαντική άνοδος της αγοράς έρχεται μετά από μία σειρά συνεδριάσεων που το ενδιαφέρον είχε μονοπωλήσει η μετοχή της ΔΕΗ, μετά την επιτυχήμεη ΑΜΚ και την ένταξη στον MSCI, ενώ οι επενδυτές μοιάζει να υπολογίζουν, πλέον, και τις συνεχιζόμενες εκθέσεις όπου ξένοι και εγχώριοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ελληνική οικονομία, με τη «μέση» πρόβλεψη να τοποθετεί την ανάπτυξη άνω του 7% για το τρέχον έτος. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,59%) και των Τραπεζών (+1,18%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-0,44%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,05%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(κ) +6,92% και Ιντρακάτ +2,22% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(π) -8.59% και Γενική Εμπορίου -2,82%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, παραμένει αρνητικό το διεθνές κλίμα

Θετική η εικόνα για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές αλλά και για ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να προσπαθεί να διατηρήσει τη θετική πορεία. Ράλι με κέρδη άνω του 5% για Intrakat.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Καλύφθηκε το χαμένο έδαφος στο ΧΑ με ώθηση από τις αλλαγές στον MSCI

Όλες οι εβδομαδιαίες απώλειες του Γενικού Δείκτη καλύφθηκαν με τη δυναμική αντίδραση (+2,43%) στη σημερινή συνεδρίαση. Τη σκυτάλη ανόδου από την Εθνική πήραν Eurobank και Πειραιώς. Ισχυρή άνοδος Coca Cola, Mytilineos, Jumbo.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ με «άλμα» ETE – Mytilineos μετά την ένταξη στον MSCI

Εκρηκτικά τα κέρδη για Εθνική Τράπεζα άνω του +7%, και για Mytilineos υψηλότερα του +6%, μετά την ένταξή τους στον δείκτη ΜSCI. Υπεραποδίδει έναντι των διεθνών αγορών το ΧΑ, με τον Γεν. Δείκτη να ενισχύεται κατά +2,65%.