ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΟΤΕ, ΔΕΗ και Coca Cola HBC πιέζουν το ΧΑ κάτω από τις 920 μονάδες

Υπό πίεση η χρηματιστηριακή αγορά με τις μετοχές των ΔΕΗ, ΟΤΕ και Coca Cola HBC να αποτελούν «βαρίδι» ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν κατά 0,70% παρά την θετική έκθεση της HSBC.

Η πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας συμπαρασύρει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που υποχωρεί στα επίπεδα των 915 μονάδων, και απομακρύνεται από τις 930 μονάδες. Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές παρά την έκθεση της HSBC. «Βαρίδι» για τον Γενικό Δείκτη, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:20, διαμορφώνεται στις 916,66 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,69%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 926,28 μονάδες (+0,35%), με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,91 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,23%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μόλις δυο μετοχές βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Η μετοχή του ΟΛΠ σημειώνει κέρδη 1,21% και της Elvalhalcor 0,23%. «Βαρίδι» για τους δείκτες η μετοχή της Coca Cola HBC που υποχωρεί κατά 2%, ενώ η μετοχή της Aegean βρίσκεται χαμηλότερα κατά 1,38% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χάνει 1,54%. Η μετοχή του ΟΤΕ πέφτει 1,01% ενώ η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,36%.

Οι τράπεζες παρά την θετική έκθεση της HSBC υποχωρούν κατά 0,70%. Η HSBC έδωσε σύσταση « buy» για μετοχές των ελληνικών τραπεζών, αναβαθμίζοντας την σύσταση για Alpha και Πειραιώς που ήταν «hold». Η HSBC σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν ελκυστικές αποτιμήσεις με discount 45% σε σχέση με τις τράπεζες της περιοχής των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολή και Αφρικής (EEMEA), σε όρους P/TBV του 2022, παρά τον καλύτερο δείκτη ROTE, προσαρμοσμένο για το υψηλότερο risk premium και τα πιο αδύναμα νομίσματα στην περιοχή της ΕΕΜΕΑ.

Αρνητική πρωταγωνίστρια η μετοχή της Εθνικής με απώλειες 1,30% και η Τρ. Πειραιώς που υποχωρεί κατά 1,15%, ενώ η Eurobank βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,71%, με την μετοχή της Alpha Bank να είναι οριακά σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,04%.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+0,18%) και της Τεχνολογίας (+0,12%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,46%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,12%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 2.495.062 και 1.559.857 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 2,916 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,875 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +9,73% και Προοδευτική +9,04%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μermeren -2,87% Lavipharm-2,51%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.