ΓΔ: 917.79 -2.62% Τζίρος: 63.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:07:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Εντός περιορισμένης κλίμακας το Χρηματιστήριο με στήριξη από Coca-Cola HBC

Η πολύ καλή πορεία της μετοχής της Coca-Cola HBC, με κέρδη 1,95% διατηρεί την αγορά σε θετικό πρόσημο και τον Γενικό Δείκτη κοντά στο επίπεδο των 880 μονάδων.

Διόλου δεν ενθουσίασε το Χρηματιστήριο Αθηνών η εντυπωσιακή πορεία του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο, με τον ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 13,4%, πιθανώς γιατί η αγορά την είχε, ήδη, προεξοφλήσει, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να παραμένει «στάσιμος» κοντά στο επίπεδο των 880 μονάδων, ενώ ακολουθεί πορεία σχεδόν ίδια με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο Stoxx 600 μαζεύει τα αρχικά του κέρδη στο +0,29%. 

Στις 12:49 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει άνοδο 0,09% στις 880,02 μονάδες, έχοντας κινηθεί σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, καθώς το χαμηλό ημέρας είναι, μέχρι στιγμής, στις 878,73 μονάδες και το υψηλό στις 883,08 μονάδες. Ήπια πορεία ακολουθεί και η αξία των συναλλαγών που φθάνει στα 13,28 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,13% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα σηματικές πιέσεις δέχεται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος υποχωρεί 0,76%. 

Με μοιρασμένα πρόσημα κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, γεγονός που οδηγεί τον κλαδικό δείκτη σε απώλειες 0,28%. Πιο συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει ο τίτλος της Alpha Bank στο -0,61%, παρά την ανακοίνωση για την πώληση της θυγατρικής της στην Αλβανία έναντι του ποσού των 55 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί αυτός της Eurobank με απώλειες 0,15%. Αντίθετα κέρδη 0,14% εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με την Τράπεζα Πειραιώς να συνεχίζει να έχει την καλύτερη εικόνα καθώς ενισχύεται 0,54%. 

Το βασικό στήριγμα για την αγορά αποτελεί ο δεικτοβαρής τίτλος της Coca-Cola HBC με κέρδη 1,95%, τα οποία συγκρατούν και τον Γενικό Δείκτη σε θετικό πρόσημο, ενώ 1,73% ενισχύεται η ElvalHalcor και 1,32% η Titan, οι οποίες είναι οι τρεις μετοχές που ξεχωρίζουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Ελλάκτωρ ο οποίος υποχωρεί 1,94%. 

Η αγορά παρέμεινε απαθής στη σημερινή ανακοινωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ουσιαστικά επιβεβαίωσε την εντυπωσιακή πορεία του τουρισμού φέτος, δείχνοντας, όμως, παράλληλα ότι και οι επενδύσεις παραμένουν ένα βασικό «εργαλείο» που στηρίζει την ανάκαψμη της οικονομίας. Βέβαια οι επενδυτές, με δεδομένα και τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είχαν προεξοφλήσει ότι το ΑΕΠ θα ακολουθούσε τέτοια πορεία και ως εκ τούτου δεν έδειξαν κάποια στοιχεία ενθουσιασμού μετά την ανακοίνωση. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,92%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,57%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,12%) και της Τεχνολογίας (-0,49%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η MIG και η Alpha Bank, με 3.080.797 και 1.253.913 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 1,327 εκατ. ευρώ και η Ιντρακάτ με 873.545 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Reds +7,94% και Μύλοι Κεπενού +6,75%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Attica Bank -20,89% και Δούρος -18,37%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βούτηξε» προς τις 920 μονάδες το ΧΑ με απώλειες άνω του 3% στις τράπεζες

«Ταυτίζεται» με το διεθνές sell off η εγχώρια αγορά, με το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με αρνητικό πρόσημο, λόγω των φόβων για τις κινήσεις της Fed αλλά και της κρίσης στην Ουκρανία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεθνής οπισθοχώρηση στα χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, πάνω από 1% η πτώση για τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα. Τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων προβλέπει φέτος η Goldman Sachs, ανησυχία και για την Ουκρανία.