ΓΔ: 917.95 -2.60% Τζίρος: 51.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Πιέσεις για το Χρηματιστήριο παρά τα κέρδη Coca-Cola HBC και ΟΤΕ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τη μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ ήπια ανοδικά κινείται ο ΟΤΕ. Χαμηλή «πτήση» για την αξία των συναλλαγών, ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν, πλην Πειραιώς, οι τράπεζες.

Η πολύ καλή πορεία, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, για τη μετοχή της Coca-Cola HBC και τα έστω και ήπια κέρδη του ΟΤΕ δεν κατορθώνουν να διατηρήσουν την αγορά σε θετική πορεία, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει, εκ νέου, το επίπεδο των 880 μονάδων, ενώ βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς αγορές, όπου ο Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 0,85%. 

Στις 15:49 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,24% στις 877,10 μονάδες, αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας των 876,67 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει ήπια και να φθάνει στα 31,19 εκατ. ευρώ, ενώ υπερτερούν οι πτωτικές μετοχές που διαμορφώνονται στις 64 έναντι 38 ανοδικών. Αντιστροφή τάσεων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος έχασε όλα τα αρχικά του κέρδη και πλέον υποχωρεί 0,21%, ενώ στο -1,14% διευρύνει την πτώση του ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Διεύρυνση απωλειών και για τον τραπεζικό δείκτη, οι οποίες φθάνουν στο -0,72%, καθώς μόνο η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίζει κέρδη έστω και κατά το οριακό 0,15%. Αντίθετα απώλειες 0,99% σημειώνει η Eurobank, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,47% και την Εθνική Τράπεζα να διαγράφει την αρχική της άνοδο και να κινείται, πλέον, στο -0,51%. 

Συνεχίζει την καλή της πορεία η μετοχή της Coca-Cola HBC, με κέρδη 1,23% αλλά και τζίρο οριακά υψηλότερα από τις 100.000 ευρώ, ενώ στο +0,32% κινείται ο ΟΤΕ, με τα δύο πιο «βαριά χαρτιά» του ΧΑ να είναι και αυτά που βοηθούν ώστε ο Γενικός Δείκτης να μην κινηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Lamda Development, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο άνω του 2% εμφανίζει ο τίτλος της ElvalHalcor. 

Η ανακοίνωση για την «εκτίναξη» της ανάπτυξης κατά 13,4% στο γ' τρίμηνο για την ελληνική οικονομία δεν αποτέλεσε μία είδηση που έκανε τη διαφορά για την αγορά, καθώς είχε προεξοφληθεί η πολύ καλή πορεία, με δεδομένη και την αντίστοιχη εικόνα που  υπήρξε για τον τουρισμό το προηγούμενο διάστημα. Πέραν αυτού, τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιος καταλύτης που θα μπορούσε να οδηγήσει υψηλότερα την αγορά. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η MIG και η Alpha Bank με 3.781.935 και 1.769.598 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 1,893 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 1,872 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΑΝΕΚ +16,25% και Ιντρακάτ +8,63%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -22,22% και ΚΡΕΚΑ -20,00%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,42%) και του Πετρελαίου (+0,29%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-1,39%) και των Τραπεζών (-0,64%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Βούτηξε» προς τις 920 μονάδες το ΧΑ με απώλειες άνω του 3% στις τράπεζες

«Ταυτίζεται» με το διεθνές sell off η εγχώρια αγορά, με το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με αρνητικό πρόσημο, λόγω των φόβων για τις κινήσεις της Fed αλλά και της κρίσης στην Ουκρανία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεθνής οπισθοχώρηση στα χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, πάνω από 1% η πτώση για τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα. Τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων προβλέπει φέτος η Goldman Sachs, ανησυχία και για την Ουκρανία.