ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες και Coca Cola HBC

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τραπεζικές μετοχές με Alpha Bank, Εθνική και Τρ. Πειραιώς να ενισχύονται πάνω από 2%. Κέρδη και για Coca Cola HBC, ΔΕΗ και Mytilineos καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την μετάλλαξη Όμικρον.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές με τις ευρωπαϊκές μετοχές να βρίσκονται σε  υψηλό εβδομάδας. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 888,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,04%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 6,89 εκατ. ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους την τελευταία εβδομάδα με τις τεχνολογικές μετοχές να ανακάμπτουν δυναμικά καθώς οι ανησυχίες για την μετάλλαξη Όμικρον υποχωρούν ενώ και ο εξορυκτικός κλάδος ενισχύεται μετά την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Κίνας. Ειδικότερα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,83% με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν άνοδο 3,1% μετά το ιστορικό χαμηλό που βρέθηκαν την Δευτέρα με βαριά χαρτιά να ρευστοποιούνται.

Οι επενδυτές εμφανίζονται λιγότερο ανήσυχοι πλέον για την μετάλλαξη Όμικρον καθώς οι επιστήμονες εμφανίζονται να είναι επιφυλακτικά αισιόδοξοι, ενώ η αγορά περιμένει πως οι διορθώσεις που υπήρξαν να μην είναι τόσο ισχυρές. Η αγορά περιμένει την ανταπόκριση των εμβολιασμών και των φαρμάκων από Merck και Pfizer στον περιορισμό του ιού για να μην βρεθεί το υγειονομικό σύστημα στα όρια του.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,92% κατεβάζοντας ωστόσο ταχύτητα από το +2,29% που είχε ξεκινήσει στην αρχή της συνεδρίασης. Με τις μετοχές να κινούνται σε υψηλούς ρυθμούς, η Τρ. Πειραιώς σημειώνει άνοδο 2,62%, και ακολουθεί η Alpha Bank με κέρδη 2,31% και η Εθνική με 2,27% ενώ η Eurobank ενισχύεται κατά 1,32%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 0,48%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η άνοδος της Coca Cola HBC με κέρδη 1,69% ενώ η Elvalahalcor ενισχύεται κατά 2,14%. Κέρδη 1,41% για την μετοχή της Mytilineos και η ΔΕΗ βρίσκεται υψηλότερα κατά 1,22% ενώ Motor Oil και ΕΛΠΕ ενισχύονται κατά 1,17% και 1,34% αντίστοιχα. Κατά 1,55% ενισχύεται και η μετοχή της Jumbo ενώ αντίθετα σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ που σημειώνει απώλειες 0,35% και η Lamda Development καταγράφει οριακή πτώση 0,07%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών και των Τροφίμων (+1,67%). Αντιθέτως, μικρές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,22%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,09%).

Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 14 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Ξυλεμπορία(κ) +4,27% και Q&R +3,77%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Moda Bango -4,76% και Attica Bank -7,59%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ