ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

«Διαγραφή» κερδών για το Χρηματιστήριο, εκ νέου με αναιμικό τζίρο

Η προσπάθεια του ΟΤΕ, στο +1,06%, δεν αρκεί για να διατηρήσει σε θετική πορεία την αγορά, με σημαντικές πιέσεις για τις τράπεζες αλλά και τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σε διαδικασία διαγραφής των αρχικών του κερδών βρίσκεται το χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να επαναλαμβάνει στο σταθερό μοτίβο του, καθώς κάθε φορά που ξεπερνά τις 900 μονάδες, ακολουθούν έστω και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεπεράσει αυτό το «ψυχολογικό όριο». Αντίθετα διατηρείται η καλή πορεία στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,56%. 

Στις 14:14 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει έστω και οριακή πτώση 0,09% στις 897,81 εκατ. ευρώ, με την αξία των συναλλαγών να υποδεικνύει ότι θα ακολουθήσει την πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων καθώς βρίσκεται στα 22,20 εκατ. ευρώ, με τις πτωτικές μετοχές να επικρατούν καθώς φθάνουν στις 56 έναντι 31 ανοδικών. Πτώση 0,19% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί μόλις 0,08%. 

Αρνητική στροφή για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,84%, με τη Eurobank να αποδυναμώνεται 0,61%, την Alpha Bank να υποχωρεί 1,28%, την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 0,63%, ενώ στο -0,45% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Απόλυτη αντιστροφή τάσεων για τον τίτλο της Attica Bank, η οποία μετά από αρχικά κέρδη που ξεπερνούσαν το 2%, υποχωρεί πλέον 3,90%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η προσπάθεια του ΟΤΕ με κέρδη 1,06% απλά εμποδίζει τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα, ενώ διαγραφή των αρχικών κερδών καταγράφονται και στη μετοχή της Coca-Cola HBC στο -0,10%, ενώ είχε φθάσει να ενισχύεται άνω του 1%. Την καλή πορεία συνεχίζουν οι μετοχές των Aegean Airlines και Τέρνα Ενεργειακή με κέρδη άνω του 2%, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Lamda Development με απώλειες 1,03%. 

Πάντως τα μηνύματα από τους ξένους αναλυτές παραμένουν θετικά για την ελληνική οικονομία, με έκθεση της Deutsche Bank να εκτιμά ότι η ανάπτυξη φέτος μπορεί να φθάσει στο 8,7%, ενώ υποστηρίζει ότι στο διάστημα 2022 - 2023 θα διαμορφωθεί στο 4,4% και στο 3,8% αντίστοιχα. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,75%) και των Πρώτων Υλών (+0,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-1,15%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,46%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 619.953 και 611.995 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Jumbo με 1,689 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 1,303 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Prodea +4,70% και MIG +4,18%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -7,84% και Εβροφάρμα -7,79%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.