ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

«Σέρνεται» το ελληνικό Χρηματιστήριο ενώ συνεχίζεται το ράλι στην Ευρώπη

Δεν κατόρθωσε να διατηρηθεί υψηλότερα των 890 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι τραπεζικές μετοχές. Κέρδη άνω του 1,2% στην Ευρώπη.

Παραμένει σε θετική πορεία η εγχώρια αγορά αλλά υπολείπεται σημαντικά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία κινούνται ισχυρά ανοδικά μετά τις αποφάσεις της Fed και εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ για προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και επιτόκια. Ο Γενικός Δείκτης, μετά το αρχικό ανοδικό του ξέσπασμα, βρίσκεται πλέον χαμηλότερα των 890 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,21%, με τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος «απουσιάζει» ουσιατικά από το ΧΑ, να είναι αυτός που τον ωθεί υψηλότερα. 

Στις 13:00 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,54% στις 888,10 μονάδες, το οποίο είναι και ενδοσυνεδριακό χαμηλό, ενώ έφθασε έως και τις 892,73 μονάδες (+1,06%), με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα καθώς διαμορφώνεται στα 13,84 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουν, πάντως, να επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 58 έναντι 25 που κινούνται πτωτικά και 13 που διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,68% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,79%. 

Περιορισμός στο +1,21% των κερδών για τον τραπεζικό δείκτη, με την Eurobank να έχει, πλέον, την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 1,81%, ενώ η Alpha Bank κινείται 1,44%, αν και ενδοσυνεδριακά σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν το 2%. Στο +0,60% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με την Τράπεζα Πειραιώς να έχει κέρδη 0,15% και την Attica Bank να βρίσκεται στο +0,29%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τίτλοι των Viohalco (+2,16%), Elvalhalcor (+1,82%) και ΟΠΑΠ (+1.56%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει αυτός της Sarantis (-1,13%), ακολουθούμενος από την Coca-Cola HBC στο -0,45%, γεγονός που εξηγεί και το «μάζεμα» των κερδών τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον 25αρη. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 700.830 και 495.485 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 1,470 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 1,188 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,63%) και των Τραπεζών(+1.28%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,16%) και των Ασφαλειών (-0,75%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Premia +4,73% και Frigoglass +4,37%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -4,03% και Ιντερτέκ -2,64%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.