ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Σε πτωτική πορεία το ΧΑ εν μέσω πιέσεων στις διεθνείς αγορές

Εν μέσω πιέσεων από τις διεθνείς αγορές ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπια πτώση με την συναλλακτική δραστηριότητα να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Στήριξη προσφέρει η μετοχή της Coca Cola HBC, απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τα χθεσινά κέρδη που σημειώθηκαν από τις δηλώσεις Κ. Λαγκάρντ, με τον τζίρο ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι δηλώσεις της Κ. Λαγκάρντ μπορεί να ξύπνησε από τον «λήθαργο» την χρηματιστηριακή αγορά, ωστόσο η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δείχνει ότι ξεμένει γρήγορα από καύσιμα η αγορά στην προσπάθεια να ξεπεράσει τις 900 μονάδες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ότι η κεντρική τράπεζα ήθελε να στείλει ένα σήμα στις διεθνείς αγορές για τα ελληνικά ομόλογα, με την απόφαση της να συνεχίσει να τα υποστηρίζει με αγορές και μετά την λήξη του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία στην περίπτωση που θα δέχονταν πιέσεις λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας.

Ουσιαστικά η ελληνική αγορά ομολόγων και η οικονομία μπαίνουν σε μια νέα φάση όπου δεν θα υπάρχει μεν μιας συνεχής ροή τοποθετήσεων στα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ αλλά η κεντρική τράπεζα θα παραμένει σε επιφυλακή και μέσω της επανεπένδυσης εσόδων από το πρόγραμμα για την πανδημία θα προχωρά στην στήριξη των ελληνικών τίτλων όταν υπάρχει αύξηση των αποδόσεων που θα αποδίδεται σε κάποιους εξωτερικούς παράγοντες και όχι σε τυχόν εσφαλμένους χειρισμούς της κυβέρνησης.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20, διαμορφώνεται στις 887,05 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,65%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 4,15 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,08%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφονται μικρές αυξήσεις στις μετοχές της Coca Cola HBC (0,24%) και Lamda Development (0,22%) ενώ ο τίτλος των ΕΛΠΕ ενισχύεται κατά 0,33%. Οριακά κέρδη η μετοχή του ΟΤΕ με 0,09% και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 0,15%. Απώλειες 0,88% για την μετοχή της ΤΙΤΑΝ και του ΑΔΜΗΕ κατά 0,80% ενώ η μετοχή της Aegean σημειώνει πτώση 0,79%. Η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται χαμηλότερα κατά  0,48% και της Mytilineos κατά 0,72%.

Διόρθωση για τις τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,55%. Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση 0,93%, η Τρ. Πειραιώς κινείται χαμηλότερα κατά 0,60%, ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 0,48% και εκείνη της Eurobank κατά 0,15% ενώ η Attica Bank ενισχύεται 1,43%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,24%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,05%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,68%). Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 28 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λάνακαμ (κ) +7,00% και ΣΙΔΜΑ +2,92%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -8,03% και Κέκροψ -2,05%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκόνταψε» στις 870 μονάδες ο Δείκτης, «βάρυνε» την αγορά ο ΟΤΕ

Διαθέσεις για ανοδική αντίδραση έδειξε η αγορά με τη βοήθεια και του βελτιωμένου διεθνούς κλίματος. Κέρδισαν έδαφος οι τραπεζικές μετοχές, δέχτηκε πίεση ο ΟΤΕ. Ισχυρό σημείο αντίστασης αποδείχτηκαν οι 870 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.