ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά το Χρηματιστήριο, παρά τη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

Ώθηση στην αγορά προσφέρει ο τίτλος του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος στρέφεται και στη σημερινή έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για την αγορά, μετά το χθεσινό πτωιτκό διάλειμμα, με την προσοχή να στρέφεται και στην έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών, ενώ την ίδια ώρα αρκετή νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,03%. 

Στις 11:30 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη +0,27% στις 947,19 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 11,86 εκατ. ευρώ, ενώ σχεδόν απόλυτη ισορροπία επικρατεί μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών καθώς το ισοζύγιο διαμορφώνεται στις 39 προς 38. Κέρδη +0,27% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται +0,20% υψηλότερα. 

Στο +0,14% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να έχει πτώση -0,32%, τη Eurobank να ενισχύεται +0,79%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται -0,22% χαμηλότερα ενώ στο +0,43% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Ισχυρά ανοδικά με κέρδη που ξεπερνούν το 1,4% κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ, ενώ άνοδο που ξεπερνά το 1% εμφανίζουν οι μετοχές των Viohalco και ElvalHalcor. 

Η προσοχή έχει στραφεί και στη σημερινή έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στο 1,89%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα κλείσει στο επίπεδο του 1,80%, με τον ΟΔΔΗΧ να μην έχει ορίσει το ακριβές ποσό που θα αντληθεί αλλά να εκτιμάται ότι αυτό θα κυμανθεί κοντά στα 3 δισ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα ράλι σημειώνουν οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σε διεθνές επίπεδο με αυτή του αμερικανικού 10ετούς να φθάνει έως και το 1,9%, καθώς οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή εφαρμογής μίας πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής σε πρώτη φάση από τη Fed και ακολούθως και από την ΕΚΤ. 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,62%) και των Πρώτων Υλών (+0,79%).Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-0,71%) και των Ασφαλειών (-0,68%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα +9,62% και Epsilon Net +4,11%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καρέλιας -3,45% και Mevaco -2,78%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκόνταψε» στις 870 μονάδες ο Δείκτης, «βάρυνε» την αγορά ο ΟΤΕ

Διαθέσεις για ανοδική αντίδραση έδειξε η αγορά με τη βοήθεια και του βελτιωμένου διεθνούς κλίματος. Κέρδισαν έδαφος οι τραπεζικές μετοχές, δέχτηκε πίεση ο ΟΤΕ. Ισχυρό σημείο αντίστασης αποδείχτηκαν οι 870 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.