ΓΔ: 854.93 0.44% Τζίρος: 29.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Εικόνα σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς, Jumbo και Viohalco, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα των 950 μονάδων, παρά τις πιέσεις που συνεχίζουν να ασκούνται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Με θετικό πρόσημο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κινείται υψηλότερα των 950 μονάδες και παρά τις νέες μεγάλες πιέσεις που δέχθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street, αλλά και τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,24%. 

Στις 11:47 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,01% στις 951,78 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 14,21 εκατ. ευρώ, με ισορροπία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών καθώς το ισοζύγιο διαμορφώνεται στο 37 προς 44. Οριακά κέρδη 0,02% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,26%. 

Στο -0,36% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, με την Τράπεζα Πειραιώς να ακολουθεί την καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη +0,77%, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας Trastor ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη WRED προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας real estate. Πτώση 0,44% εμφανίζει η μετοχή της Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,94%, ενώ οριακά χαμηλότερα με απώλειες 0,06% κινείται η Εθνική Τράπεζα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των Jumbo και Viohalco με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Sarantis με απώλειες -1,24%. Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ο τίτλος της Epsilon Net με άνοδο σχεδόν 3% και αυτός της Τεχνικής Ολυμπιακής με κέρδη 2,7%. 

Από την αρχή του έτους η εγχώρια αγορά εμφανίζει θετικό momentum, το οποίο, όμως, δεν βοηθά η νευρικότητα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια και κυρίως σε εκείνο της Wall Street, που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω τόσο της διόρθωσης των τεχνολογικών μετοχών όσο και των πιέσεων σε τραπεζικούς τίτλους, μετά και την ανακοίνωση μη ικανοποιητικών μεγεθών από τις κορυφαίες τράπεζες.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+2,36%) και των Ταξιδιών (+1,50%). Αντιθέτως, απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,62%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,19%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης +8,36% και ΕΛΓΕΚΑ +4,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ -3,16% και Centric Συμμετοχών -3,09%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Κοκκίνισε» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο, σε νέα «βουτιά» η Ευρώπη

Γενικεύονται οι φόβοι ότι ο πληθωρισμός προκαλεί σοβαρά πλήγματα στην εταιρική κερδοφορία. Ξεπερνούν το 2% οι απώλειες στην Αθήνα, στις τράπεζες οι ισχυρότερες πιέσεις. Σε υποχώρηση οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων το Χρηματιστήριο, μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες

Στο «κόκκινο» το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 3% και το Χρηματιστήριο να ακολουθεί το διεθνές αρνητικό κλίμα, που οδηγεί τον Γεν. Δείκτη χαμηλότερα από τις 850 μονάδες.