ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Morgan Stanley: Μπαίνει η Εθνική, φεύγει η Jumbo από τον MSCI

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, εάν η μετοχή της ΕΤΕ ενταχθεί στους δείκτες MSCI Greece αυτό θα σημάνει πιθανές εισροές έως και 142 εκατ. δολάρια. Η Jumbo εκτιμάται ότι θα διαγραφεί λόγω χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Μετά τη Societe Generale και η Morgan Stanley εκτιμά σε έκθεσή της ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI Greece μεγάλης κεφαλαιοποίησης τον Μάιο, με ταυτόχρονη έξοδο για τον τίτλο της Jumbo. 

Σύμφωνα με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό οίκο, η ένταξη της Εθνικής Τράπεζας θα εξαρτηθεί από τη διαγραφή της Jumbo, καθώς ο μέγιστος αριθμός ελληνικών εταιρειών που μπορούν να ενταχθούν στο δείκτη είναι έξι και ως εκ τούτου θα πρέπει να «διαγραφεί» μία μετοχή προκειμένου να γίνει ένταξη κάποιας νέας. 

Σε περίπτωση ένταξης της ΕΤΕ, όπως τονίζεται στην έκθεση, αυτό θα «μεταφραστεί» σε πιθανές εισροές 142 εκατ. δολαρίων. Αναφορικά με τη Jumbo τονίζεται ότι αιτία της διαγραφής είναι η υποχώρηση της κεφαλαιοποίησής της, η οποία βρίσκεται, πλέον, κοντά στο κατώτερο όριο και σε περίπτωση διαγραφής αυτό θα σημάνει πιθανές εκροές ύψους 94 εκατ. δολαρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα η Societe Gernerale εκτίμησε ότι θα υπάρξει διαγραφή της μετοχή της Jumbo, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν δύο εισαγωγές, αυτές των Εθνικής Τράπεζας και Mytilineos. 

Για την Jumbo αναφέρει ως λόγο διαγραφής την κεφαλαιοποίηση (size), ενώ για τις Εθνική Τράπεζα και Mytilineos αναφέρει ως λόγο της προσθήκης την αύξηση του βάρους των ελληνικών μετοχών. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται στους υπολογισμούς της Société Générale κατή την 1η Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις στην αγορά για εισαγωγή της ΕΤΕ στους δείκτες της MSCI από αυτόν τον μήνα.

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου, δηλαδή την 1η Μαρτίου. Η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI ακολουθεί στις 12 Μάϊου με την ισχύ της να τίθεται την 1η Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή πιθανότητα εισόδου της Εθνικής στον MSCI βλέπει η Morgan Stanley

Όπως σημειώνει στην έκθεση του ο αμερικανικός οίκος, εάν η μετοχή της ΕΤΕ ενταχθεί στους δείκτες MSCI Greece αυτό θα σημάνει πιθανές εισροές έως και 148 εκατ. δολάρια. Μικρή πιθανότητα δίνει και στη διαγραφή της Jumbo.