ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

Περιορισμός απωλειών για το Χρηματιστήριο, «κρατά» τις 850 μον. ο Γεν. Δείκτης

Άνω του 6% η πτώση για την Coca-Cola HBC. Περιορίζονται οι απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές. Συνεχίζεται η «αντίσταση» από τον ΟΤΕ. Εντυπωσιακή πορεία για τις συναλλαγές.

Σημαντικός είναι οι περιορισμός των απωλειών για την αγορά, με εμφάνιση και αγοραστών, μετά και τη μεγάλη υποχώρηση των αποτιμήσεων, κυρίως των τραπεζικών μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη να «κρατά» το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων. Την ίδια ώρα θετική πορεία εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,63%. 

Στις 14:28 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πτώση 1,78% στις 851,09 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 3%, με την αξία των συναλλαγών να ακολουθεί εντυπωσιακή πορεία και να φθάνει στα 104,06 εκατ. ευρώ. Πτωτικά κινούνται 82 μετοχές, ενώ 25 εμφανίζουν θετικό πρόσημο. Απώλειες 2,14% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 1,41%. 

Στο -2,78% περιορίζει τις απώλειές του ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να αποδυναμώνεται 1,94%, τη Eurobank να έχει απώλειες 5,26%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 2,93% χαμηλότερα, ενώ την πλήρη διαγραφή των αρχικών της απωλειών πετυχαίνει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ενισχύεται 1,62%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζονται οι επιθετικές ρευστοποιήσεις για τη μετοχή της Coca-Cola HBC με απώλειες άνω του 6%, ενώ ανάλογες τάσεις σημειώνονται και για τη μετοχή της ΔΕΗ με πτώση, επίσης, άνω του 6%. Αντίθετα αντίσταση στην πτώση εμφανίζουν οι μετοχές των ΟΤΕ (+0,72%), Sarantis (+0,88%), Ελλάκτωρ (+0,57%) και Jumbo (+0,47%). 

Η εικόνα της αγοράς είναι πιο αρνητική από αυτή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κυρίως εξαιτίας της πορείας της Coca-Cola HBC, με δεδομένο ότι είναι η μετοχή με την υψηλότερη βαρύτητα στον Γενικό Δείκτη και ως εκ τούτου επηρεάζει απόλυτα την πορεία του. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρές απώλειες για το Χρηματιστήριο, ανθεκτικό στις διεθνείς πιέσεις

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές της Alpha, ΔΕΗ, ΟΤΕ, και Motor Oil. Αντίθετα ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στην Coca Cola HBC και τον ΟΠΑΠ ενώ ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή πτώση -0,21%. Βελτιωμένη η αξία των συναλλαγών.