ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Σε θετικό βηματισμό το ΧΑ με ώθηση από την υψηλή κεφαλαιοποίηση

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% για την Ελλάκτωρ, ενώ κοντά στο 1% είναι η άνοδος για Coca-Cola HBC και ΟΤΕ. Μεικτές τάσεις στις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει η Eurobank στο +1,88%.

Θετικές διαθέσεις επικρατούν στο χρηματιστήριο, σε ευθυγράμμιση με το κλίμα που επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, με ΟΤΕ και Coca-Cola HBC να εμφανίζουν πολύ καλή εικόνα ενώ μεικτές είναι οι τάσεις στις τραπεζικές μετοχές. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:35, ενισχύεται 0,35% στις 886,80 μονάδες,  με την αξία των συναλλαγών στα 9,03 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, απώλειες εμφανίζουν 23 και 11 παραμένουν σταθερές. Στο +0,21% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση 0,17%. 

Κέρδη 0,68% για τον τραπεζικό δείκτη, με μοιρασμένα, όμως, πρόσημα μεταξύ των τραπεζικών μετοχών, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,91%, ενώ κέρδη καλύτερη πορεία ακολουθεί η Eurobank με κέρδη 1,88%. Στον αντίποδα πτώση 0,46% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 0,84% χαμηλότερα. 

Στήριξη στην αγορά προσφέρουν οι δεικτοβαρείς μετοχές των Coca-Cola HBC και ΟΤΕ με άνοδο 0,96% και 0,99% αντίστοιχα. Αμετάβλητη η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ πτώση που ξεπερνά το 1% σημειώνει ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση την καλύτερη πορεία ακολουθεί η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ στον αντίποδα απώλειες άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της Quest Συμμετοχών

Οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία εξακολουθούν να είναι ο βασικός παράγοντας ανησυχίας για τους επενδυτές κυρίως αναφορικά με την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας στις οποίες θα ενταχθεί και το εμπάργκο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

Μέχρις στιγμής δεν υπάρχει ομοφωνία σε επίπεδο ΕΕ για την επιβολή αυτού του μέτρου, καθώς αρκετές είναι οι χώρες που αντιδρούν, λόγω της υψηλής εξάρτησής τους από τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας, ενώ τονίζουν ότι εάν επιβληθεί εμπάργκο πέραν του ότι θα τεθεί θέμα επάρκειας θα υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση του ενεργειακού κόστους και ως εκ τούτου και του πληθωρισμού, που παραμένει η βασική απειλή για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματικές διακυμάνσεις στις αγορές, «μαζεύτηκαν» οι μεγάλες απώλειες

Η ανακοίνωση από την Τράπεζα της Αγγλίας για παρέμβαση στην αγορά ομολόγων και η φημολογία για αγορές ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ βελτίωσαν το αρχικά πολύ κακό κλίμα στις αγορές και περιόρισαν τις απώλειες των δεικτών. Στο -0,88% το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.