ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Με τραπεζική ώθηση επιστρέφει στις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 2% κινείται η Εθνική Τράπεζα. Θετική η εικόνα για ΟΤΕ και ΔΕΗ με ενίσχυση που υπερβαίνει το 1%.

Στην κατάκτηση του ψυχολογικού φράγματος των 900 μονάδων πετυχαίνει σήμερα το Χρηματιστήριο, εν τω μέσω ιδιαίτερα θετικού διεθνούς κλίματος, με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν κέρδη που ξεπερνούν το 1% και τις τραπεζικές μετοχές να είναι, για μία ακόμη συνεδρίαση, οι βασικοί πρωταγωνιστές της ανοδικής αντίδρασης. 

Στις 11:06 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 1,22% στις 901,72 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 7,67 εκατ. ευρώ, σχεδόν απόλυτη επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 54 έναντι 12 που εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο. Στο +1,48% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,23%. 

Ξέσπασμα ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 2,60% και τη μετοχή της Eurobank να πρωταγωνιστεί με κέρδη 3,64%. Άνοδος 1,55% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 2,78%, ενώ 1,46% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Τράπεζα Πειραιώς. 

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους ξεχωρίζουν αυτοί των ΟΤΕ και ΔΕΗ με κέρδη 1,54% και 1,48% αντίστοιχα, με τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,95%, ενώ 0,26% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι τίτλοι των Lamda Development, Aegean Airlines, Viohalco και Mytilineos, ενώ την καλύτερη πορεία ακολουθεί η Sarantis με άνοδο 2,10%. Μόλις τρεις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται με ήπιες απώλειες, καθώς η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποχωρεί 0,32%, η Motor Oil εμφανίζει απώλειες 0,34%, ενώ 0,12% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος του ΟΛΠ.

Η εγχώρια αγορά από την αρχή του έτους έχει κατορθώσει να ακολουθήσει πορεία καλύτερη των ευρωπαϊκών και θεωρείται βέβαιο ότι θα είχε πετύχει να ξεπεράσει και το επίπέδο των 1.000 μονάδων εάν το διεθνές κλίμα δεν ήταν αρνητικό και φυσικά δεν υπήρχε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία άλλαξε άρδην το κλίμα και οδήγησε τους επενδυτές σε απόσυρση από τις μετοχικές αγορές. 

Όπως, όμως, σημειώνουν οι αναλυτές, αναφερόμενοι στην Ευρώπη, η συνεχής υποχώρηση έχει οδηγήσει σε σημαντική αποκλιμάκωση των αποτιμήσεων και ως εκ τούτου δημιουργούνται αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες, έστω και σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας την οποία ενισχύει τόσο η πολεμική σύγκρουση όσο και η συνεχιζόμενη άνοδος του πληθωρισμού. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματικές διακυμάνσεις στις αγορές, «μαζεύτηκαν» οι μεγάλες απώλειες

Η ανακοίνωση από την Τράπεζα της Αγγλίας για παρέμβαση στην αγορά ομολόγων και η φημολογία για αγορές ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ βελτίωσαν το αρχικά πολύ κακό κλίμα στις αγορές και περιόρισαν τις απώλειες των δεικτών. Στο -0,88% το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.