ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο παρά το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

Αρκετές εναλλαγές προσήμων για το ΧΑ, με στήριξη από τη μετοχή της Coca-Cola HBC η οποία ενισχύεται άνω του 2%. Μεικτές οι τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.

Συχνές εναλλαγές πρόσημων είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να πλησιάζει το επίπεδο των 860 μονάδων. 

Σε πλήρη αντίθεση σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 1,7%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη για τον γερμανικό DAX

Στις 16:12 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,15% στα 857,93 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 848,84 μονάδων και του υψηλού των 873,35 μονάδων. Στα 76,78 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με πλήρη επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 76 έναντι 31 που κινούνται με άνοδο. Κέρδη 0,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,08%. 

«Μαζεύουν» τις απώλειές τους οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο -0,23%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να έχει απώλειες που ξεπερνούσαν το 2%. Πτώση 0,39% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,85%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,24%, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Τράπεζα Πειραιώς με απώλειες που ξεπερνούν το 2%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση διατηρείται σε ανοδική πορεία ο τίτλος της Coca-Cola HBC με κέρδη 2,47%, ενώ αντίσταση «βγάζει» και η μετοχή του ΟΤΕ που βρίσκεται στο +0,65%. Θετικό γύρισμα και για τον ΟΠΑΠ με άνοδο στο +0,38%, ενώ μαζεύονται στο -0,60% οι απώλειες της ΔΕΗ. Κέρδη που ξεπερνούν το 3% για τη μετοχή της Jumbo και άνω του 2% για Sarantis και ΕΛΠΕ. Αντίθετα μεγάλες πιέσεις και απώλειες άνω του 4% εμφανίζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ άνω του 3% υποχωρεί η  Quest

Η αγορά εμφανίζει σήμερα αρκετά μεγάλη νευρικότητα, η οποία εντάθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την εκτόξευσή του στο 10,2% τον Απρίλιο, η οποία θα πρέπει να αποδοθεί κυρίως στη μεγάλη άνοδο, για έναν ακόμη μήνα, των τιμών ενέργειας. 

Άλλωστε ο  πληθωρισμός αποτελεί τον βασικό παράγοντα ανησυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχει οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες και τις διεθνείς αγορές και κρατά αρκετά μεγάλο μέρος της επενδυτικής κοινότητας εκτός μετοχών και την οδηγεί σε στροφή σε πιο ασφαλή καταφύγια όπως για παράδειγμα το αμερικανικό δολάριο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.