ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Coca-Cola HBC και ΟΤΕ κρατούν άνω των 850 μονάδων το Γεν. Δείκτη

Ισχυρές πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με απώλειες που ξεπερνούν το 2%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις αλλά με λιγότερη «επιθετικότητα» σε σύγκριση με τις διεθνείς αγορές.

Η καλή πορεία για τις μετοχές των Coca-Cola HBC και ΟΤΕ, λόγω των θετικών μεγεθών α’ τριμήνου, κρατούν τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 850 μονάδων και παράλληλα σε καλύτερη πορεία σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές. 

Σε διεθνές επίπεδο οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών, φοβούμενοι ότι η διατήρηση του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε υψηλά επίπεδα θα καταστήσει πιο επιθετικές τις κεντρικές τράπεζες. Πτώση άνω του 2% εμφανίζουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ πιέσεις δέχονται και τα futures της Wall Street. 

Στις 13:05 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,24% στις 851,95 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 847,22 και του υψηλού των 859,27 μονάδων. Στα 32,45 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 86 έναντι 17 που έχουν θετικό πρόσημο. Πτώση 1,29% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 1,71%. 

Σταθερά σε κλοιό ρευστοποιήσεων παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη στο -2,98%. Πτώση 3,05% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 2,02%, ενώ απώλειες 4,65% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα. Στο -1,16% η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε πολύ θετικά μεγέθη α’ τριμήνου. 

Η καλή πορεία των οικονομικών μεγεθών τόσο της Coca-Cola HBC και του ΟΤΕ, οδηγούν τους δύο δεικτοβαρείς τίτλους σε καλή πορεία και βοηθούν το ΧΑ να παραμένει άνω των 950 μονάδων. Κέρδη 0,84% για τον ΟΤΕ, με την Coca-Cola HBC να ενισχύεται 1,15%, ενώ η μόνη άλλη μετοχή που έχει κέρδη είναι αυτή της Jumbo στο +1,47%. Στον αντίποδα πτώση που ξεπερνά το 4% εμφανίζει η ElvalHalcor και άνω του 3% οι Viohalco και Aegean, ενώ άνω του 2% αποδυναμώνεται η Lamda. Πτώση 0,75% για τον ΟΠΑΠ και στο -1,82% εμφανίζει η ΔΕΗ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,97%) και των Τροφίμων (+0,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,60%) και των Τραπεζών (-2,90%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 5.601.193 και 1.652.053 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 5,228 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 4,301 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή +2,84% και Logismos +2,39%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Minerva -30,00% και Ιντερτέκ -29,86%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.