ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και ΟΠΑΠ διατηρούν την ανοδική δυναμική στο Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 3% υψηλότερα κινείται ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Αρνητική πορεία για τον ΟΤΕ με απώλειες 1,7%.

Συνεχίζει την προσπάθειά του να κατακτήσει το επίπεδο των 870 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά για μία ακόμη συνεδρίαση όταν το αγγίζει ενεργοποιούνται εντολές πωλήσεων. 

Πάντως το θετικό κλίμα στην εγχώρια αγορά στηρίζεται και από το αντίστοιχο που επικρατεί και στις διεθνείς, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 1,39%, ενώ ο γερμανικός DAX εμφανίζει κέρδη 1,58%. 

Στις 15:44 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,04% στις 868,33 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 864,98 μονάδων και του υψηλού των 871,35 μονάδων. Σε σχετικά καλή πορεία η αξία των συναλλαγών στα 60,94 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 71 μετοχές και πτωτικά 36. Στο +1,32% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,33%. 

Στο +1,72% ο τραπεζικός δείκτης, με την καλύτερη πορεία να ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα με κέρδη 2,93%, ενώ άνοδο 1,35% σημειώνει η Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,67%, ενώ αμετάβλητη παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται η αρνητική πορεία του ΟΤΕ με απώλειες 1,73%, ενώ πτώση 0,30% εμφανίζει η Sarantis. Αντίθετα ανοδικά κινείται η Coca-Cola HBC στο 1,10%, με τον ΟΠΑΠ να συνεχίζει να ενισχύεται με κέρδη 3,91%, ενώ οριακά υψηλότερα στο +0,16% κινείται η ΔΕΗ. Ισχυρά κέρδη 2,45% και για τη μετοχή της Mytilineos

Σημειώνεται ότι αρκετά αυξημένες είναι οι συναλλαγές τόσο στην Εθνική Τράπεζα, άνω των 8 εκατ. ευρώ και της Mytilineos, άνω των 5 εκατ. ευρώ, πιθανώς και λόγω εισροών μετά την είσοδό τους στον MSCI Greece. 

Ο Μάιος έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολος τόσο για το ΧΑ όσο και για τις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μείωση των θέσεών τους σε μετοχές, φοβούμενοι ότι οι αυξήσεις επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες θα πλήξουν την ανάπτυξη, ενώ ο φόβος του στασιμοπληθωρισμού δεν έχει εκλείψει. 

Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Bank of America μεταξύ των κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων η διακράτηση μετρητών βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2001, σε μία ένδειξη ότι έχει μειωθεί σημαντικά η διάθεση ανάληψης ρίσκου. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,48%) και των Τραπεζών (+2,220%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (-1,31%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank Eurobank με 8.775.512 και 3.667.329 μετοχές, αντιστοίχως.Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 8,122 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7,035 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τρία 'Άλφα (πο) +19,15% και Unibios +5,67%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -16,74% και Ακρίτας -10,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Οι τραπεζικές πιέσεις ρίχνουν κάτω από τις 800 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Απώλειες 1,8% για τις τραπεζικές μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης που συνεχίζουν την πτωτική πορεία μετά τη χθεσινή συνεδρίαση. Αναβαθμίζεται σήμερα στο ταμπλό της Κύριας Αγοράς του ΧΑ η μετοχή της Alpha Trust.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές, οριακή πτώση του Γενικού Δείκτη

Δημοσίευμα των FT περί τερματισμού από την ΕΚΤ της δυνατότητας για εύκολα κέρδη των τραπεζών από το πρόγραμμα TLTRO προκάλεσε ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων. «Αντίβαρα» από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων από τις τραπεζικές μετοχές ο Γενικός Δείκτης

Με απώλειες 4% κινείται η μετοχή της Alpha Bank, ενώ Τρ. Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν περισσότερο από 2%. Πτώση 2,4% και για τον τίτλο της Mytilineos ενώ στήριγμα στην αγορά προσφέρει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνάνε το 3%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κατεβάζει ταχύτητα ο Γενικός Δείκτης, «βαρίδι» οι τραπεζικές μετοχές

Φλερτάρει με τα επίπεδα των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης που δεν μπορεί να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Διευρύνονται οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη στο 1,71%.