ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:26:29 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Τράπεζες και Coca-Cola HBC ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο

Κέρδη 3,25% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ άνοδο που ξεπερνά το 2% εμφανίζει ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Σημαντικές πιέσεις και απώλεις άνω του -2% για τον ΟΤΕ μετά το χθεσινό ράλι.

Τραπεζικές μετοχές αλλά και Coca-Cola HBC ωθούν σήμερα υψηλότερα την αγορά, μετά τις σημαντικές χθεσινές πιέσεις, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει το επίπεδο των 860 μονάδων, αλλά να μην ευθυγραμμίζεται πλήρως με το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. 

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν ισχυρά ανοδικά σήμερα, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 1,50%, ενώ άνω του 1,8% ενισχύεται ο γερμανικός DAX. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 12:27 εμφανίζει κέρδη 0,89% στις 858,77 μονάδες, το οποίο είναι και το μέχρι τώρα υψηλό ημέρας, με το χαμηλό στις 853,13 μονάδες, ενώ σε καλή πορεία βρίσκεται η αξία των συναλλαγών στα 22,59 εκατ. ευρώ. 

Κέρδη 1,19% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,44%. Επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 69 έναντι 31 που κινούνται με απώλειες και 7 που διατηρούνται αμετάβλητες. 

Σταθερός παράγοντας ώθησης για την αγορά στη σημερινή συνεδρίαση αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να διευρύνει τα κέρδη του στο +3,25%. Άνοδος 3,53% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 3,62%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 3,20%, ενώ στο +2,01% διαμορφώνεται η Τρ. Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη σκυτάλη ώθηση του Γενικού Δείκτη έχει αναλάβει σήμερα η Coca-Cola HBC με άνοδο 2,91%, σε αντίθεση με τον ΟΤΕ ο οποίος μετά το ράλι στη χθεσινή συνεδρίαση υποχωρεί σήμερα -2,34%. Στο +0,74% κινείται η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ κέρδη 0,65% εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ

Η θετική εικόνα για το χρηματιστήριο στηρίζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στη βελτίωση του κλίματος σε διεθνές επίπεδο, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές, κυρίως μετοχών που έχουν δεχθεί «σκληρό» πλήγμα στις προηγούμενες συνεδριάσεις και ως εκ τούτου έχει υπάρξει και υποχώρηση των αποτιμήσεών τους.

Την ίδια ώρα οι αναλυτές παραμένουν συγκρατημένοι, με την HSBC να συμβουλεύει τους επενδυτές να αποχωρήσουν από τις μετοχές το τρέχον διάστημα, καθώς αναμένει επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο β’ και γ’ τρίμηνο. Η τράπεζα σπεύδει να συστήσει στροφή στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων και «επιστροφή» στις μετοχές εάν υπάρξει υποχώρηση του δολαρίου αλλά και ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η κινεζική οικονομία θα δεχθεί περισσότερο στήριξη με λήψη μέτρων από το Πεκίνο. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές, οριακή πτώση του Γενικού Δείκτη

Δημοσίευμα των FT περί τερματισμού από την ΕΚΤ της δυνατότητας για εύκολα κέρδη των τραπεζών από το πρόγραμμα TLTRO προκάλεσε ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων. «Αντίβαρα» από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων από τις τραπεζικές μετοχές ο Γενικός Δείκτης

Με απώλειες 4% κινείται η μετοχή της Alpha Bank, ενώ Τρ. Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν περισσότερο από 2%. Πτώση 2,4% και για τον τίτλο της Mytilineos ενώ στήριγμα στην αγορά προσφέρει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνάνε το 3%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κατεβάζει ταχύτητα ο Γενικός Δείκτης, «βαρίδι» οι τραπεζικές μετοχές

Φλερτάρει με τα επίπεδα των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης που δεν μπορεί να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Διευρύνονται οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη στο 1,71%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική κίνηση στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Με επιφυλακτικές και ήπια ανοδικές κινήσεις ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να απομακρυνθεί υψηλότερα από τα επίπεδα των 800 μονάδων που έχει υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του δύσκολου α' εξαμήνου. Χαμηλά ο τζίρος σήμερα λόγω της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.