ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τράπεζες

Υψηλότερα του 2% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη με κέρδη άνω του 1%.

Η επιστροφή των τραπεζικών μετοχών σε ανοδική πορεία σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα σε διεθνές επίπεδο, οδηγούν σε κέρδη και την εγχώρια αγορά. 

Μετά τις σημαντικές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν ανοδικά, με τον Stoxx 600 να σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 1%. 

Στις 11:08 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,58% στις 856,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 10,26 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 61, έναντι 16 που κινούνται με απώλειες. Κέρδη 0,81% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,73%. 

Σε πολύ καλή πορεία οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει κέρδη 2,20%. Άνοδος 2,08% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 3,51%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο +1,23%, ενώ 1,50% υψηλότερα κινείται η Τρ. Πειραιώς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τραπεζικές μετοχές, που είχαν ηγηθεί της ανοδικής κίνησης τους πρώτους μήνες του έτους, έχουν επανέλθει στις πρώτες θέσεις των απωλειών. Ο κλαδικός δείκτης χάνει 16,1% μέσα στον Μάιο. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση αλλαγή δεδομένων σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς σήμερα ο ΟΤΕ υποχωρεί 1,33%, ενώ αντίθετα κέρδη 1,51% σημειώνει η μετοχή της Coca-Cola HBC. Οριακή άνοδος 0,07% για τον ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ να έχει κέρδη 0,73%, ενώ ενίσχυση που ξεπερνά το 2% σημειώνουν οι τίτλοι των Mytilineos και Quest

Η ελληνική αγορά ευθυγραμμίστηκε πλήρως, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, με το αρνητικό διεθνές περιβάλλον, το οποίο προκάλεσαν οι έντονες ανησυχίες των επενδυτών για πλήγμα στασιμοπληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία, λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας σε συνδυασμό με τη «σφιχτή» νομισματική πολιτική. 

Όπως πάντως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακή και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) Ευάγγελος Χαρατσής, παρά την πρόσφατη πτώση το ΧΑ συνεχίζει να υπεραποδίδει φέτος έναντι των διεθνών αγορών. Σύμφωνα με τον κ. Χαρατσή «μπορεί να στράβωσε πολύ το κλίμα στις διεθνείς αγορές και στο ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον, όμως παρ’ όλα αυτά και παρά την πτώση των τελευταίων ημερών και κυρίως την αλλαγή του σκηνικού που παρατηρείται το Μάιο, το ελληνικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να έχει φέτος πολύ καλύτερη εικόνα έναντι των ξένων δεικτών. Ο Γενικός Δείκτης μετά και τη χθεσινή πτώση υποχωρεί κατά 4,72% φέτος, όταν ο Eurostoxx χάνει 16%, ο S&P 500 υποχωρεί 18% και ο Nasdaq -27%».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές, οριακή πτώση του Γενικού Δείκτη

Δημοσίευμα των FT περί τερματισμού από την ΕΚΤ της δυνατότητας για εύκολα κέρδη των τραπεζών από το πρόγραμμα TLTRO προκάλεσε ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων. «Αντίβαρα» από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων από τις τραπεζικές μετοχές ο Γενικός Δείκτης

Με απώλειες 4% κινείται η μετοχή της Alpha Bank, ενώ Τρ. Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν περισσότερο από 2%. Πτώση 2,4% και για τον τίτλο της Mytilineos ενώ στήριγμα στην αγορά προσφέρει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνάνε το 3%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κατεβάζει ταχύτητα ο Γενικός Δείκτης, «βαρίδι» οι τραπεζικές μετοχές

Φλερτάρει με τα επίπεδα των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης που δεν μπορεί να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Διευρύνονται οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη στο 1,71%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική κίνηση στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Με επιφυλακτικές και ήπια ανοδικές κινήσεις ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να απομακρυνθεί υψηλότερα από τα επίπεδα των 800 μονάδων που έχει υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του δύσκολου α' εξαμήνου. Χαμηλά ο τζίρος σήμερα λόγω της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.