ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης

Με αιχμή τις τράπεζες επιταχύνεται η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου

Κέρδη άνω του 2% για τις τράπεζες ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη συμπλήρωση της εικόνας των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές που τοποθετούνται σε «βαριά χαρτιά».

Eπιταχύνεται η ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο, με την αγορά να κινείται πάνω από τα επίπεδα των 880 μονάδων και να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ωστόσο ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις διασφαλίζοντας καλύτερες θέσεις ενόψει Ιουνίου.

Η αγορά παίρνει ώθηση από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και τις τοποθετήσεις σε βαριά χαρτιά, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών ενώ παράλληλα επιχειρούν να βελτιώσουν τις θέσεις τους ενόψει του Ιουνίου.

Στον τραπεζικό κλάδο, μετά τη Eurobank που ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματά της, όπου τα κέρδη ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ σειρά παίρνει σήμερα η Alpha Bank και ακολουθεί αύριο η Εθνική. Παράλληλα, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα η ΔΕΗ και η Aegean.

Στις 15:50 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,30% και βρίσκεται στις 884,77 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να φτάνει τα 51,6 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να ανοίγει βηματισμό και ενισχύεται κατά 2,65% δίνοντας ώθηση στην αγορά, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη συμπλήρωση της εικόνας των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των τραπεζών, εστιάζοντας στην πορεία των «κόκκινων δανείων» και τις προοπτικές κερδοφορίας και πιστωτικής επέκτασης.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank μετά τα θετικά χθεσινά αποτελέσματα καθώς ενισχύεται κατά 4,12% και ακολουθεί η Τρ. Πειραιώς με κέρδη 3,15%. Άνοδος 2,59% για την Alpha Bank που αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου ενώ η Εθνική έχει περιορίσει τα κέρδη της στο 0,72%.

Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που καταγράφει κέρδη 1,53%, η μετοχή της ΔΕΗ κερδίζει 1,11% και του ΟΠΑΠ 1,36%. Άνοδος 0,87% για τον τίτλο του ΟΤΕ, ενώ κέρδη 0,92% σημειώνει ο τίτλος της Jumbo και 1,37% της Lamda. Κατά 1,98% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Aegean εν αναμονή των αποτελεσμάτων της και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύεται 4,63% ενώ η Mytilineos κερδίζει 0,89%. Άνοδο 1,79% για την μετοχή της ΤΙΤΑΝ.

Αντιθέτως σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,44% βρίσκεται η Coca Cola HBC. Πτώση 0,86% για την Elvalhalcor ενώ οριακές απώλειες 0,06% σημειώνει ο τίτλος της Motor Oil.

Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,37% και βρίσκεται στις 435,90 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 κερδίζει 0,80% στις 3.706 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,83% στις 14.124 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,77% στις 6.348 μονάδες ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή άνοδο 0,18% στις 7.535 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,46% στις 24.361 μονάδες και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 1,07% στις 8.854 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στην αγορά εταιρικών ομολόγων στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Το 2025, η αγορά εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενισχύθηκε σε μέγεθος και ρευστότητα, με blue-chip εταιρείες να αντλούν κεφάλαια μέσω ομολόγων, ενώ πραγματοποιήθηκαν τέσσερις μεγάλες εκδόσεις από Αιγαίου, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Lamda και Aktor Group.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 3,11% στο Χρηματιστήριο μετά από οκτώ άνοδους

Με πτώση 3,11% έκλεισε η αγορά αυτή την εβδομάδα, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες και συνολικά κέρδη 12,27%. Η Goldman Sachs παραμένει θετική για το ΧΑ, ανεβάζοντας την εκτίμηση του Γενικού Δείκτη στις 2.500 μονάδες.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Βύθιση τιμών με -2,82% στο Χρηματιστήριο και μαζικές ρευστοποιήσεις

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,82% στις 2.288,83 μονάδες και τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 389 εκατ. ευρώ, με ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες, Τιτάν και ΔΕΗ και φρένο στο ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων