ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Μικρότερη πτώση στο ΧΑ από την Ευρώπη με πολύ χαμηλές συναλλαγές

Σε καθοδική τροχιά έχουν επανέλθει τα χρηματιστήρια, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για πληθωρισμό και ανάπτυξη. Παρέμβαση Πάουελ το βράδυ. Σε τράπεζες και ΔΕΗ οι μεγαλύτερες απώλειες.

Πτωτικά αλλά με πορεία καλύτερη από τις διεθνείς αγορές συνεχίζει να κινείται το χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις και την αξία των συναλλαγών να είναι πολύ χαμηλή.

Η επιστροφή των ανησυχιών για την πορεία του πληθωρισμού και της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο πλήττει τις επενδυτικές διαθέσεις με όλο το φάσμα των αγορών – μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, κρυπτονομίσματα– να υποχωρεί και τον Stoxx 600 να έχει απώλειες 1,54%. Ανάλογες απώλειες, γύρω στο 1,5%, καταγράφονται και στα futures των δύο βασικών αμερικανικών δεικτών, S&P 500 και Dow Jones λίγο πριν την έναρξη των συναλλαγών.

Στις 15:34 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,58% στις 835,80 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ των 829,77 και 837,02 μονάδων. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών μόλις στα 21,21 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,65% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,51%. 

Στο «κόκκινο» αλλά έχοντας περιορίσει σημαντικά τα αρχικά του κέρδη ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος υποχωρεί 1,60%. Πτώση 2,18% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να αποδυναμώνεται 0,77%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -2,08%, ενώ απώλειες 1,46% εμφανίζει η Τρ. Πειραιώς

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται οι τίτλοι των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ με κέρδη 0,91% και 0,57% αντίστοιχα. Διατηρούνται οι πιέσεις για τη μετοχή της ΔΕΗ με απώλειες 2,25%, ενώ πτώση 0,67% εμφανίζει ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Συνεχίζεται το ράλι για τη μετοχή της Sarantis με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ αντίθετα άνω του 2% υποχωρεί η Lamda και άνω του 1% οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Mytilineos

Η ιδιαίτερα χαμηλή συναλλαγματική δραστηριότητα στην αγορά αποδεικνύει ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, με τη χθεσινή ανάκαμψη να είναι τεχνικού χαρακτήρα και βασισμένη αποκλειστικά στη διάθεση επιλεκτικών αγορών για τίτλους που είχαν δεχθεί μεγάλο πλήγμα κυρίως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. 

Σε διεθνές επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και της διήμερης κατάθεσης, η οποία ξεκινά σήμερα, του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο, με την ελπίδα ότι θα αποκαλύψει περισσότερα για τις προθέσεις της τράπεζας αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις αλλά και απώλειες για το Χρηματιστήριο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται αρκετοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Καλύτερη πορεία για μέση κεφαλαιοποίηση, με ράλι για Intracom.