ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, παρά το διεθνές αρνητικό κλίμα

«Αντίσταση» στους πωλητές από την ελληνική αγορά. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 1% κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ.

Διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τις διεθνείς αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται με θετικό πρόσημο με τον Γενικό Δείκτη να «βλέπει» ακόμη και τις 840 μονάδες. 

Σε απόλυτα αντίθετη κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές, εξαιτίας και των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ για τον πληθωρισμό, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,93%. 

Στις 11:14 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,21% στις 838,23 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 4,11 εκατ. ευρώ, ενώ ισορροπία υπάρχει μεταξύ πτωτικών μετοχών, καθώς πτώση εμφανίζουν 30 μετοχές και άνοδο 32 μετοχές. Άνοδος 0,27% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα απώλειες 0,15% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Οριακή υποχώρηση 0,08% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank να είναι η μοναδική που αποδυναμώνεται κατά 1,12%. Αντίθετα κέρδη 0,62% εμφανίζει η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,06%, ενώ +0,10% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Μοιρασμένα τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ ξεχωρίζει θετικά η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 3,74%, ενώ άνοδος 1,24% σημειώνει ο ΟΤΕ. Αντίθετα πτώση 0,48% έχει η Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,64%. Συνεχίζει την καλή πορεία της ο Sarantis με άνοδο 2,17%, ενώ 1,07% υψηλότερα κινείται η Mytilineos

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές επέτεινε η πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο βασικός στόχος της Fed είναι να υπάρξει υποχώρηση του πληθωρισμού, με τη βοήθεια της νομισματικής πολιτικής και των αυξήσεων επιτοκίων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η οικονομία των ΗΠΑ να διολισθήσει σε ύφεση εξαιτίας και αυτής της πολιτικής. 

Οι δηλώσεις αυτές επαληθεύουν τους φόβους των αγορών για διοχέτευση της ύφεσης στη διεθνή οικονομία και ως εκ τούτου οι επενδυτές διατηρούν αμυντική στάση. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεδρίαση - ασανσέρ στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις αγορές λόγω Fed

Έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, με συχνές εναλλαγές πρόσημων τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για αρκετές μετοχές. Στο επίκεντρο σταθερά οι τράπεζες. Άνω του -1% η πτώση στην Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

«Ολική επαναφορά» τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό, καθώς μετά από απώλειες που ξεπέρασαν το -1% έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Jumbo. Αυξημένη αξία συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια «προστασίας» των 1.200 μονάδων

Στα αρνητικά για την αγορά τόσο η προειδοποίηση της Fed για υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και το ράλι στις τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο τράπεζες αλλά και εισηγμένες που ανακοινώνουν μεγέθη εξαμήνου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο ΧΑ, «αγνοούν» τις αναβαθμίσεις οι επενδυτές

Συχνές οι εναλλαγές πρόσημων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ πτωτικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις νέες θετικές εκθέσεις για τον κλάδο.