ΓΔ: 819.01 -0.38% Τζίρος: 4.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, παρά το διεθνές αρνητικό κλίμα

«Αντίσταση» στους πωλητές από την ελληνική αγορά. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 1% κινείται ο τίτλος του ΟΤΕ.

Διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τις διεθνείς αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται με θετικό πρόσημο με τον Γενικό Δείκτη να «βλέπει» ακόμη και τις 840 μονάδες. 

Σε απόλυτα αντίθετη κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές, εξαιτίας και των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ για τον πληθωρισμό, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,93%. 

Στις 11:14 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,21% στις 838,23 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 4,11 εκατ. ευρώ, ενώ ισορροπία υπάρχει μεταξύ πτωτικών μετοχών, καθώς πτώση εμφανίζουν 30 μετοχές και άνοδο 32 μετοχές. Άνοδος 0,27% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα απώλειες 0,15% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Οριακή υποχώρηση 0,08% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank να είναι η μοναδική που αποδυναμώνεται κατά 1,12%. Αντίθετα κέρδη 0,62% εμφανίζει η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,06%, ενώ +0,10% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Μοιρασμένα τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ ξεχωρίζει θετικά η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 3,74%, ενώ άνοδος 1,24% σημειώνει ο ΟΤΕ. Αντίθετα πτώση 0,48% έχει η Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,64%. Συνεχίζει την καλή πορεία της ο Sarantis με άνοδο 2,17%, ενώ 1,07% υψηλότερα κινείται η Mytilineos

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές επέτεινε η πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο βασικός στόχος της Fed είναι να υπάρξει υποχώρηση του πληθωρισμού, με τη βοήθεια της νομισματικής πολιτικής και των αυξήσεων επιτοκίων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η οικονομία των ΗΠΑ να διολισθήσει σε ύφεση εξαιτίας και αυτής της πολιτικής. 

Οι δηλώσεις αυτές επαληθεύουν τους φόβους των αγορών για διοχέτευση της ύφεσης στη διεθνή οικονομία και ως εκ τούτου οι επενδυτές διατηρούν αμυντική στάση. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρές απώλειες για το Χρηματιστήριο, ανθεκτικό στις διεθνείς πιέσεις

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές της Alpha, ΔΕΗ, ΟΤΕ, και Motor Oil. Αντίθετα ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στην Coca Cola HBC και τον ΟΠΑΠ ενώ ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή πτώση -0,21%. Βελτιωμένη η αξία των συναλλαγών.