ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Με οδηγό τη μετοχή της ΔΕΗ διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Σταθερά υψηλότερα από τις 840 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τη ΔΕΗ να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ θετική είναι η συμβολή από Coca-Cola HBC (+1,06%), αλλά και Mytilineos και Sarantis με κέρδη άνω του 2%.

Διευρύνει τα κέρδη του το χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σταθερά άνω των 840 μονάδων, έχοντας εικόνα καλύτερη αυτή των διεθνών αγορών, αν και στην Ευρώπη υπάρχει σημαντικό «μάζεμα» απωλειών. 

Το αρχικό πολύ αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές οφείλεται στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ για πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ, οι οποίες οδήγησαν τον Stoxx 600 σε σημαντική πτώση, αλλά πλέον διαμορφώνεται στο -0,19%. 

Στις 13:42 ο Γενικός Δείκτης έχει κέρδη 0,87% στις 843,77 μονάδες, το οποίο είναι το μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας, ενώ το χαμηλό ήταν στις 833,54 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 17,12 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,86% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο +0,75%. 

Κάλυψε όλες τις αρχικές του απώλειες ο τραπεζικός δείκτης και πλέον ενισχύεται 0,29%. Την καλύτερη πορεία ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 1,38%. Στο +0,20% η Eurobank, άνοδος 0,13% τόσο για την Εθνική Τράπεζα όσο και για την Alpha Bank

Διαθέσεις ράλι για τη μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,73%, τον ΟΠΑΠ στο -0,43%, ενώ 1,06% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Coca-Cola HBC. Κέρδη άνω του 2% για Mytilineos και Sarantis, ενώ άνω του 1% κινούνται Jumbo, Aegean, ΕΛΠΕ και Motor Oil

Οι επενδυτές για μία ακόμη συνεδρίαση φροντίζουν να τοποθετηθούν σε μετοχές που έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ όπως δείχνει και η αξία των συναλλαγών το ενδιαφέρον είναι αρκετά επιλεκτικό. 

Ο βασικός στόχος για τον Γενικό Δείκτη παραμένει η κατάκτηση και κυρίως η διατήρηση των 850 μονάδων, προκειμένου να κατορθώσει να κλείσει με θετικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. 

Παράλληλα, όμως, το εύθραυστο διεθνές περιβάλλον, με τη μεταβλητότητα να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό, δεν είναι και τόσο βοηθητικό για την εγχώρια αγορά, ενώ σε αρκετές από τις συνεδριάσεις που εμφάνισε απώλειες οι πιέσεις ήταν αμιγώς εισαγόμενες. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ