ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Διευρύνει τις απώλειες το Χρηματιστήριο με αναιμική αξία συναλλαγών

Πτώση που ξεπερνά το 4% εμφανίζουν οι τίτλοι των ΔΕΗ και Τρ. Πειραιώς, ενώ ελάχιστες είναι οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που κινούνται με θετικό πρόσημο. Σε χαμηλα επίπεδα ο τζίρος.

Διευρύνει τις απώλειές του το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μετοχές ΔΕΗ και Τρ. Πειραιώς να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί και από το επίπεδο των 830 μονάδων. 

Την ίδια ώρα «μαζεύουν» τα κέρδη τους τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αρκετά εξ αυτών να έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο. Διατηρούνται, όμως, σε ανοδική πορεία τόσο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 στο +0,43%, ενώ κέρδη 0,60% σημειώνει ο γερμανικός DAX

Στις 15:44 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,20% στις 824,79 μονάδες, το οποίο είναι και το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας, ενώ το υψηλό ήταν στις 845,82 μονάδες. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών στα 21,82 εκατ. ευρώ, με 55 μετοχές να κινούνται πτωτικά και 43 να έχουν θετικό πρόσημο. Πτώση 1,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο -1,28%. 

«Βουτιά» που ξεπερνά το 4% για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, με τον τραπεζικό δείκτη να διευρύνει τις απώλειές του στο -1,39%. Πτώση 2,50% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,56%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,17% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας

Απώλειες για τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μεγάλες πιέσεις για τη ΔΕΗ και πτώση άνω του 4%, ενώ την πτώση του Γενικού Δείκτη συγκρατεί η θετική πορεία για τις Coca-Cola HBC, OTE και ΟΠΑΠ που ενισχύονται 0,01%, 0,43% και 0,65% αντίστοιχα. Πτώση άνω του 2% για ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 1% υποχωρούν ΑΔΜΗΕ, Jumbo και Mytilineos

Παρά τα θετικά μηνύματα από την οικονομία αλλά και τις επιχειρήσεις η αγορά μοιάζει αδύναμη να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι θα πρέπει να ξεπεράσει συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα, προκειμένου να κατακτήσει τον στόχο αρχικά των 850 και ακολούθως των 900 μονάδων. 

Το διεθνές κλίμα εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένο σήμερα, αν και η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει τις αγορές, με τους επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει την αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά ταυτόχρονα να εμφανίζονται απρόθυμοι για γενναία ανοίγματα σε ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις όπως οι μετοχές. 

Στην εγχώρια επικαιρότητα η διατήρηση στις «πρώτες σελίδες» της ειδησεογραφίας του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών αποτελεί έναν ακόμη τροχοπέδη προκειμένου τα ξένα κεφάλαια να εισέλθουν αυτήν την περίοδο σε ελληνικές μετοχές.   
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ