ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών, Επενδύσεις
Φωτο: Shutterstock

Άτονη συνεδρίαση για το ΧΑ, παρά τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος

Στασιμότητα στην αγορά με οριακές μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, ενώ παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών. Ξεχωρίζουν Alpha και ΟΤΕ με κέρδη άνω του 1%.

Αδύναμο να διατηρήσει τα έστω και μικρά του κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει προς τις 820 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να συνεχίζει να θυμίζει ημέρες Αυγούστου. 

Ταυτόχρονα η εγχώρια αγορά υποαποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών, οι οποίες διατηρούν το θετικό τους πρόσημο, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,63%, ενώ κέρδη 0,8% σημειώνει ο γερμανικός DAX

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση με καλές διαθέσεις, οι οποίες σχεδόν χάθηκαν πλήρως, καθώς στις 15:00 υποχωρεί 0,18% στις 821,70 μονάδες, οριακά υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας των 831,33 μονάδων, με το υψηλό να βρίσκεται στις 829,27 μονάδες. Μόλις 21,49 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 65 μετοχές να έχουν απώλειες και 43 να εμφανίζουν κέρδη. Ουσιαστικά αμετάβλητος ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με απώλειες μόλις 0,01%, ενώ στο -0,76% κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Ήπιες οι διακυμάνσεις και για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη στο +0,15%. Πολύ καλή πορεία για την Alpha Bank με άνοδο 1,25%, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,78%, ενώ στο +0,56% κινείται η Τρ. Πειραιώς. Αντίθετα διατηρούνται οι πιέσεις για τη Eurobank με απώλειες 1,30%. 

Μία ακόμη συνεδρίαση εναλλαγών πρόσημων για τη ΔΕΗ, η οποία ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες, κατόρθωσε να τις διαγράψει και να γυρίσει σε θετικό πρόσημο και πλέον διατηρείται αμετάβλητη. Αντίθετα σταθερή είναι η άνοδος για τον ΟΤΕ στο +1,23%, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 1% και την Coca-Cola HBC να υποχωρεί 0,24%. Πιέσεις για τις μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -1,28% και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο -2,79%. 

Η αγορά στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας ταλαιπωρείται από έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρά τη σχετική βελτίωση που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο. Παρήγορο, πάντως, είναι το γεγονός ότι παρά τα σκαμπανεβάσματα του τελευταίου διαστήματος ο Γεν. Δείκτης εκτιμάται ότι θα κλείσε το α’ εξάμηνο (για το οποίο απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις) με μονοψήφιες απώλειες, ενώ αντίθετα τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Wall Street θα είναι διψήφιες. 
  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ