ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
γράφημα χρηματιστηρίου μετοχών
Φωτό: Shutterstock

Οριακή άνοδος στο χρηματιστήριο, σε βαρύ κλίμα οι ευρωπαϊκές αγορές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,70%) και του ΟΤΕ (+1,44%).

Να κρατήσει θετικό πρόσημο επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης στο ξεκίνημα μιας δύσκολης συνεδρίασης για την Ευρώπη, καθώς η ημέρα έχει αρχίσει με σημαντική υποχώρηση των δεικτών, ενόψει τις ανακοινώσεις των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed σε πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός της Γερμανίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 7,6% ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ στη Μεγάλη Βρετανία που απρόσμενα αυξήθηκε κατά 0,5% τον Μάιο.

Σημαντική πτώση σημειώνει ο δείκτης STOXX 600 που βρίσκεται στις 412.78 μονάδες, 1,02% χαμηλότερα από χθες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 11:00, διαμορφώνεται στις 795,38 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,10% .

Η αξία των συναλλαγών βρίσκεται ακόμα πολύ χαμηλά στα 2,19 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,70%) και του ΟΤΕ (+1,44%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-1,83%), της Elvahalcor (-1,73%) και του ΟΛΠ (-1,70%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,67%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,37%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-1,27%) και των Πρώτων Υλών (-1,16%).

Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 28 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ +4,55% και Inform Λύκος +3,91%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -9,91% και Κτήμα Λαζαρίδη -8,28%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 3,11% στο Χρηματιστήριο μετά από οκτώ άνοδους

Με πτώση 3,11% έκλεισε η αγορά αυτή την εβδομάδα, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες και συνολικά κέρδη 12,27%. Η Goldman Sachs παραμένει θετική για το ΧΑ, ανεβάζοντας την εκτίμηση του Γενικού Δείκτη στις 2.500 μονάδες.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Βύθιση τιμών με -2,82% στο Χρηματιστήριο και μαζικές ρευστοποιήσεις

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,82% στις 2.288,83 μονάδες και τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 389 εκατ. ευρώ, με ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες, Τιτάν και ΔΕΗ και φρένο στο ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων
ΟΛΠ
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΛΠ: Τι «φρενάρει» τη μετοχή παρά τα ισχυρά μεγέθη και το γεμάτο ταμείο

Η μετοχή του ΟΛΠ υποαποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη παρά τα αυξημένα κέρδη, τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και την πρόοδο επενδύσεων. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες, η πτώση όγκων και οι προσδοκίες για υψηλότερο μέρισμα στο επίκεντρο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
MARKET MAKER

«Φωτιές» στο ταμπλό από εκθέσεις, έρχεται αναβάθμιση για ΔΕΗ και η ΕΧΑΕ

Οι εκθέσεις των αναλυτών βάζουν «φωτιά» στο ταμπλό, με τράπεζες και ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο. Η JP Morgan βλέπει τη ΔΕΗ σε αναβαθμισμένο δείκτη MSCI, ενώ η ΕΧΑΕ ενισχύεται ακολουθώντας τα χνάρια της Euronext.