ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Προσεκτικά βήματα για το ΧΑ, ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Τρ. Πειραιώς

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς, ενώ στο +0,7% κινείται το τίτλος του ΟΤΕ. Διατηρεί την επαφή του με τις 870 μον. ο Γενικός Δείκτης.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σε επαφή με το επίπεδο των 870 μονάδων, ενώ σε καλή πορεία κινούνται οι μετοχές ΟΤΕ και Τρ. Πειραιώς στον απόηχο της ανακοίνωσης των μεγεθών τους. 

Σε θετική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εξετάζουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου αλλά να βρίσκονται και εν αναμονή των ανακοινώσεων από την Τράπεζα της Αγγλίας. Κέρδη 0,37% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600.

Στις 11:25 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πτώση 0,11% στις 869,26 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 7,76 εκατ. ευρώ, ενώ 54 μετοχές έχουν κέρδη και 21 κινούνται πτωτικά. Στο -0,20% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται σταθεροποιητικά. 

Πτώση 0,52% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να είναι η μόνη που εμφανίζει θετικό πρόσημο στο +1,15%, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για σημαντική βελτίωση των μεγεθών α’ εξαμήνου και υποχώρηση σε μονοψήφιο ποσοστό του δείκτη ΝΡΕ. Στο -0,97% η Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,60% και την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,54%. 

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ανακοίνωσαν μεγέθη α’ εξαμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στις θετικές εκθέσεις εγχώριων και διεθνών οίκων. Παράλληλα όλα δείχνουν ότι η πορεία τους δεν αποτελεί ένα πυροτέχνημα, ενώ σύμφωνα με χρηματοοικονομικούς αναλυτές, αυτό που εμπνέει αισιοδοξία είναι ότι τη μεγαλύτερη συμβολή στα αυξανόμενα κέρδη των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν τα έσοδα από τόκους και προμήθειες, τα οποία έχουν καταγράψει ιστορικά υψηλά τα τελευταία τρίμηνα. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και χωρίς τη θετική συμβολή των εσόδων από χρηματοοικονομικές πηγές (όπως το hedging) που παρουσιάζονται ιδιαιτέρως αυξημένα το 2022, τα θεμελιώδη μεγέθη είναι ανθεκτικά και αναμένεται να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα το επόμενο διάστημα παράλληλα με την πιστωτική επέκταση που καταγράφεται στον κλάδο.

Ανοδική κίνηση για τη μετοχή του ΟΤΕ στο +0,72%, καθώς ανακοίνωσε βελτίωση όλων των μεγεθών του για το β’ τρίμηνο, ενώ διατήρησε αμετάβλητους τους στόχους του για το σύνολο του έτους παρά το δύσκολο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον. Ήπια ανοδική κίνηση για την Coca-Cola HBC στο +0,21%, ενώ αντίθετα πτώση εμφανίζουν ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, καθώς υποχωρούν 0,81% και 0,29% αντίστοιχα. Απώλειες 0,53% για τον τίτλο της Jumbo, με την εταιρεία να γνωστοποιεί ότι οι συνολικές της πωλήσεις ενισχύθηκαν 11% στο επτάμηνο. 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,08%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+1,04%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,68%) και του Πετρελαίου (-0,47%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία +4,69% και Δρομέας +4,19%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Attica Bank -4,87% και Κυριακούλης -2,25%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα +1.65% στο Χρηματιστήριο με τράπεζες στο επίκεντρο και υψηλές συναλλαγές

Κέρδη σχεδόν 3% για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ ο τίτλος της Attica Bank ενισχύθηκε κατά 8,4%. Υψηλές επιδόσεις για τις μετοχές της ΔΕΗ με 3,26% και Mytilineos με 2,59%, ενώ ο ΟΠΑΠ κέρδισε 3%. Ξεπέρασε τα 81 εκατ. ευρώ ο τζίρος.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Τα θετικά μηνύματα της οικονομίας διατηρούν το ΧΑ σε ανοδική πορεία

Συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των διεθνών αγορών ο Γενικός Δείκτης που διατηρείται πάνω από τις 880 μονάδες, καθώς παραμένει το θετικό κλίμα. Κατά 2% ενισχύονται οι τραπεζικές μετοχές ενώ και ο τίτλος της ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο.