ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης κινείται το Χρηματιστήριο

«Ταυτίζεται» με το προσεκτικό βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί, όμως, την επαφή του με το επίπεδο των 870 μονάδων.

Οριακή είναι η διακύμανση για την εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε επαφή με τις 870 μονάδες και τους επενδυτές να παραμένουν διστακτικοί στην πραγματοποίηση «επιθετικών» κινήσεων. 

Ανάλογο είναι το κλίμα που επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τον Stoxx 600 να παραμένει στάσιμος με κέρδη μόλις 0,01%, ενώ ο γερμανικός DAX  βρίσκεται στο +0,17%. 

Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει απώλειες μόλις 0,02% στις 867,30 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 3,01 εκατ. ευρώ, ενώ 43 μετοχές έχουν άνοδο και 21 κινούνται με απώλειες. Κέρδη 0,19% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,35%.

Απώλειες μόλις 0,10% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,06%, τη Eurobank να έχει απώλειες 0,23%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,19%, ενώ στο -0,21% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Με θετικό βηματισμό ο ΟΤΕ στο +0,9% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για βελτίωση όλων των οικονομικών του μεγεθών στο β’ τρίμηνο του έτους, με την Coca-Cola HBC να ενισχύεται 0,38%, τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη 0,36%, ενώ πτώση μόλις 0,08% εμφανίζει η ΔΕΗ. Κέρδη άνω του 1% για τη Sarantis και απώλειες υψηλότερες του 1% για την Ελλάκτωρ

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,85%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+0,73%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο δείκτης των Τροφίμων (-0,59%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +3,84% και Παϊρης +3,71%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών -3,71% και Unibios -2,73%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 3,11% στο Χρηματιστήριο μετά από οκτώ άνοδους

Με πτώση 3,11% έκλεισε η αγορά αυτή την εβδομάδα, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες και συνολικά κέρδη 12,27%. Η Goldman Sachs παραμένει θετική για το ΧΑ, ανεβάζοντας την εκτίμηση του Γενικού Δείκτη στις 2.500 μονάδες.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Βύθιση τιμών με -2,82% στο Χρηματιστήριο και μαζικές ρευστοποιήσεις

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,82% στις 2.288,83 μονάδες και τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 389 εκατ. ευρώ, με ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες, Τιτάν και ΔΕΗ και φρένο στο ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων
ΟΛΠ
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΛΠ: Τι «φρενάρει» τη μετοχή παρά τα ισχυρά μεγέθη και το γεμάτο ταμείο

Η μετοχή του ΟΛΠ υποαποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη παρά τα αυξημένα κέρδη, τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και την πρόοδο επενδύσεων. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες, η πτώση όγκων και οι προσδοκίες για υψηλότερο μέρισμα στο επίκεντρο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
MARKET MAKER

«Φωτιές» στο ταμπλό από εκθέσεις, έρχεται αναβάθμιση για ΔΕΗ και η ΕΧΑΕ

Οι εκθέσεις των αναλυτών βάζουν «φωτιά» στο ταμπλό, με τράπεζες και ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο. Η JP Morgan βλέπει τη ΔΕΗ σε αναβαθμισμένο δείκτη MSCI, ενώ η ΕΧΑΕ ενισχύεται ακολουθώντας τα χνάρια της Euronext.