ΓΔ: 892.51 -0.08% Τζίρος: 46.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση των απωλειών για το ΧΑ, κρατά άμυνα η μετοχή του ΟΤΕ

Μεγάλη πτώση για την αξία των συναλλαγών. Απώλειες άνω του 1% για τον τραπεζικό δείκτη. Υψηλότερα του 2% η πτώση για την Coca-Cola HBC, ενώ κέρδη άνω του 1% σημειώνει ο ΟΤΕ.

Αύξηση των πιέσεων καταγράφεται στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές ρευστοποιήσεις, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. 

Αρνητική επίδραση έχει και η ανακοίνωση των παραιτήσεων τόσο του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού όσο και του επικεφαλής της ΕΥΠ, με το πολιτικό ρίσκο να επιστρέφει στο ραντάρ της αγοράς. 

Στις 13:35 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,69% στις 861,51 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 861,27 μονάδων και του υψηλού των 870,22 μονάδων. Ιδιαίτερα περιορισμένη η αξία των συναλλαγών στα 12,52 εκατ. ευρώ, με 55 μετοχές να κινούνται ανοδικά και 45 να εμφανίζουν απώλειες. Πτώση 0,92% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα κέρδη 0,31% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Στο -1,10% ο τραπεζικός δείκτης, με τους επενδυτές να προχωρούν και σε κατοχύρωση κερδών μετά την πολύ καλή πορεία το τελευταίο διάστημα για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση 1,98% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,05%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,35% ενώ 0,82% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς

Η ανακοίνωση των διπλών παραιτήσεων τόσο του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, κ. Γ. Δημητριάδη, όσο και του επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Π. Κοντολέων αποτελεί σίγουρα αρνητική είδηση και για την αγορά. Η ενίσχυση του Γενικού Δείκτη το τελευταίο διάστημα μπορεί να αποδοθεί και στην απομάκρυνση του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών και τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα. 

Στα αρνητικά και η μεγάλη ενίσχυση του εμπορικού ελλείμματος για το α’ εξάμηνο του έτους λόγω της ενίσχυσης της αξίας σειράς εισαγομένων προϊόντων και κυρίως αυτών ενέργειας. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και μεταξύ των δεικτοβαρών μετοχών «αντίσταση» κρατά αυτή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Αντίθετα απώλειες 2,88% εμφανίζει η Coca-Cola HBC, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 1,79%, ενώ πτώση 1,60% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,20%) και των Πρώτων Υλών (+0,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,33%) και των Τραπεζών (-0,94%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 1.311.251 και 468.202 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 1,292 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 1,235 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου +20,00% και Πλαστικά Θράκης +4,29%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -5,29% και Mermeren -4,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα +1.65% στο Χρηματιστήριο με τράπεζες στο επίκεντρο και υψηλές συναλλαγές

Κέρδη σχεδόν 3% για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ ο τίτλος της Attica Bank ενισχύθηκε κατά 8,4%. Υψηλές επιδόσεις για τις μετοχές της ΔΕΗ με 3,26% και Mytilineos με 2,59%, ενώ ο ΟΠΑΠ κέρδισε 3%. Ξεπέρασε τα 81 εκατ. ευρώ ο τζίρος.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Τα θετικά μηνύματα της οικονομίας διατηρούν το ΧΑ σε ανοδική πορεία

Συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των διεθνών αγορών ο Γενικός Δείκτης που διατηρείται πάνω από τις 880 μονάδες, καθώς παραμένει το θετικό κλίμα. Κατά 2% ενισχύονται οι τραπεζικές μετοχές ενώ και ο τίτλος της ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο.