ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
γράφημα χρηματιστηρίου μετοχών
Φωτό: Shutterstock

Διατηρεί τα κέρδη του το Χρηματιστήριο, με ώθηση από την Coca-Cola HBC

Μεικτές οι τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ κέρδη άνω του 1% εμφανίζει η Coca-Cola HBC. Σε χαμηλή τροχιά η αξία των συναλλαγών, κρατά τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Διατηρείται σε ανοδική πορεία η εγχώρια αγορά, μετά και το σχετικό θετικό μήνυμα από την πορεία του πληθωρισμού, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρεί την επαφή του με το επίπεδο των 850 μονάδων. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,56%. 

Στις 13:04 ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο 0,38% στις 852,47  μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 846,94 και του υψηλού των 854,99 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών στα 13,06  εκατ. ευρώ, ενώ 62 μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο και 40 υποχωρούν. Στο +0,35% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,28% υψηλότερα. 

Διαγράφει τα αρχικά του κέρδη ο τραπεζικός δείκτης και πλέον υποχωρεί  0,13% για με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,82%, τη Eurobank να υποχωρεί 0,87%, την Εθνική Τράπεζα στο +-0,23%, ενώ οριακή άνοδο 0,09% εμφανίζει η Τράπεζα Πειριαώς. 

Σε θετική πορεία και οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι, με την Coca-Cola HBC να έχει άνοδο 1,27%, τον ΟΤΕ στο +0,54%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,60%, ενώ στο -0,94% κινείται η ΔΕΗ

Σε τροχιά υποχώρησης, έστω και ήπιας, κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, με τις τιμές, όμως, ενεργειακών προϊόντων αλλά και αρκετών ειδών πρώτης ανάγκης να συνεχίζουν την εκρηκτική τους άνοδο. 

Η επιστροφή του πολιτικού ρίσκου και του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές, ενώ κατέφθασε μετά από τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της ΕΥΠ. Η αγορά βρίσκεται εν αναμονή και των δηλώσεων του πρωθυπουργού για το θέμα, ενώ κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν αποκλείσει σε δηλώσεις τους το ενδεχόμενων πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης περιουσίας (+3,38%) και των Βιομηχανικών προϊόντων (+1,75%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,86%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,66%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 1,820.840 και 1.244.874 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με1,618 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 1,241 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης +5,50% και Mermeren +5,49%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Sato -13,46% και Minerva -9,26%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 3,11% στο Χρηματιστήριο μετά από οκτώ άνοδους

Με πτώση 3,11% έκλεισε η αγορά αυτή την εβδομάδα, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες και συνολικά κέρδη 12,27%. Η Goldman Sachs παραμένει θετική για το ΧΑ, ανεβάζοντας την εκτίμηση του Γενικού Δείκτη στις 2.500 μονάδες.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Βύθιση τιμών με -2,82% στο Χρηματιστήριο και μαζικές ρευστοποιήσεις

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,82% στις 2.288,83 μονάδες και τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 389 εκατ. ευρώ, με ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες, Τιτάν και ΔΕΗ και φρένο στο ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων
ΟΛΠ
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΛΠ: Τι «φρενάρει» τη μετοχή παρά τα ισχυρά μεγέθη και το γεμάτο ταμείο

Η μετοχή του ΟΛΠ υποαποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη παρά τα αυξημένα κέρδη, τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και την πρόοδο επενδύσεων. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες, η πτώση όγκων και οι προσδοκίες για υψηλότερο μέρισμα στο επίκεντρο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
MARKET MAKER

«Φωτιές» στο ταμπλό από εκθέσεις, έρχεται αναβάθμιση για ΔΕΗ και η ΕΧΑΕ

Οι εκθέσεις των αναλυτών βάζουν «φωτιά» στο ταμπλό, με τράπεζες και ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο. Η JP Morgan βλέπει τη ΔΕΗ σε αναβαθμισμένο δείκτη MSCI, ενώ η ΕΧΑΕ ενισχύεται ακολουθώντας τα χνάρια της Euronext.