ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγει βηματισμό το Χρηματιστήριο, ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ

Άνω των 870 μονάδων διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Υψηλότερα του +2% τα κέρδη για τη ΔΕΗ. Αμείωτο το ράλι άνω του +4% για Viohalco.

Τα θετικά μηνύματα που συνεχίζει να στέλνει η ελληνική οικονομία, η έξοδος και τυπικά από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας στις 20 Αυγούστου αλλά και η διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αποτελούν την τριάδα των αιτιών για την ιδιαίτερα θετική πορεία που ακολουθεί η αγορά. 

Το ατυχές για το Χρηματιστήριο Αθηνών έγκειται μόνο στο γεγονός ότι η αξία των συναλλαγών παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σε μία, πάντως, δικαιολογημένη εξέλιξη, καθώς πλησιάζουμε το ζενίθ της θερινής περιόδου, όπου εκ παραδόσεως η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αρκετά υποτονική. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15:51 διαμορφώνεται στις 871,45 μονάδες, το οποίο είναι και το υψηλό ημέρας, με άνοδο 1,39%, εμφανίζοντας πορεία καλύτερη από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών, με την αξία των συναλλαγών στα 20,85 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 68 έναντι 43 που εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο. Στο +0,74% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 1,21%. 

Κέρδη 0,80% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,23%, τη Eurobank να διαγράφει όλες τις αρχικές απώλειές της και να ενισχύεται 0,87%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 0,76%, ενώ στο -0,59% κινείται η Τρ. Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ, με κέρδη 2,26%, με την Coca-Cola HBC να ενισχύεται 1,17%, τον ΟΤΕ στο +0,71%, ενώ θετικό είναι το γύρισμα και για τον ΟΠΑΠ στο +0,15%. Αμείωτο το ράλι για τη Viohalco με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ άνω του 2% κινούνται Lamda, ElvalHalcor και ΕΥΔΑΠ.

Το ΧΑ διεύρυνε τα κέρδη του μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την υποχώρηση της ανεργίας, εκ νέου, τον Ιούνιο αλλά και την ταυτόχρονη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής. Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Κομισιόν για την τυπική έξοδο της Ελλάδας από την Ενισχυμένη Εποπτεία στις 20 Αυγούστου, ενώ η έγκριση για την τελευταία δόση θα ληφθεί τον Νοέμβριο. Παράλληλα η διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ χαμηλότερα των εκτιμήσεων, δημιουργεί αρκετές ελπίδες ότι η Fed θα συγκρατηθεί αναφορικά με τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,77%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,06%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-3,80%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,14%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.942.409 και 1.241.007 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 1,979 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 1,835 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εβροφάρμα +17,17% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +4,21%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Lavipharm -19,60% και Prodea -9,77%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.