ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Η Coca-Cola HBC συνεχίζει να στηρίζει την ανοδική πορεία του ΧΑ

Υψηλότερα του 1% τα κέρδη για Coca-Cola HBC αλλά και Alpha Bank, με τον Γεν. Δείκτη να διατηρεί την επαφή του με τις 880 μονάδες. Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών.

Η πολύ καλή πορεία του δεικτοβαρούς τίτλου της Coca-Cola HBC, μετά την ανακοίνωση θετικών μεγεθών α' εξαμήνου, διατηρεί την αγορά σε θετικό πρόσημο με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης του επιπέδου των 880 μονάδων, αν και δεν έχει μεγάλη στήριξη από τη «χαμηλή πτήση» της αξίας των συναλλαγών. 

Καλύτερη, συνεχίζει να είναι η εικόνα του ΧΑ σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ήπια πτωτικά μετά τη χθεσινή άνοδο που προκάλεσε η χαμηλότερη του αναμενόμενου διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Πτώση 0,03% για τον Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 0,13%. 

Στις 13:25 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,38% στις 878,81 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 876,42 μονάδων και του υψηλού των 885,01 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών στα 14,27 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 56 μετοχές έναντι 41 που εμφανίζουν απώλειες. Στο +0,47% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη μόλις 0,08%. 

Στο +0,49% ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Alpha Bank να έχει την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 1,14%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,52%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,31% υψηλότερα, ενώ αντίθετα πτώση 0,91% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνει η μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ στο +0,58% διαμορφώνεται ο τίτλος του ΟΤΕ, με τη ΔΕΗ να περιορίζει τα κέρδη της στο 0,08%, ενώ άνοδο 0,30% σημειώνει ο ΟΠΑΠ. Κέρδη άνω του 1% και για τον τίτλο της Lamda στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για την παροχή άδειας κατασκευής του ουρανοξύστη στο Ελληνικό. Στον αντίποδα απώλειες άνω του 1% σημειώνει η Viohalco, μετά όμως το χθεσινό ράλι. 

Η αγορά, αν και με δικαιολογημένη λόγω εποχικότητας χαμηλή αξία συναλλαγών, συνεχίζει να αντιστέκεται στους πωλητές, με τα θετικά στοιχεία για την οικονομία να παραμένουν ένας από τους κύριους παράγοντες στήριξης της έστω και προσεκτικής διάθεσης των επενδυτών να προχωρήσουν σε κάποιες αγορές. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,60%) και των Τροφίμων (+1,45%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,80%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,18%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 1.303.048 και 564.410 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 1,235 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 906.091 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νάκας +7,69% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +4,67%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -5,38% και Πετρόπουλος -2,14%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.